2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Átadták az államfőnek a Roma Rendőrök a petíciójukat
2016. 04. 08. 00:00

Átadta az „érpataki modell” elleni, mintegy 700 ember és civil szervezet által aláírt petícióját az államfőnek a Roma Rendőrök Országos Egyesületének vezetője, Horváth Ferenc a Nemzetközi Romanapon.

A Roma Rendőrök Országos Egyesületének két vezetője, dr. Horváth Ferenc és Villás Lajos egy hónappal ezelőtt az érpataki modellel és közelmúltban zajló tiszavasvári üggyel kapcsolatban a köztársasági elnökhöz fordult beadvánnyal.  A nyugállományú rendőrtisztek kezdeményezéséhez március elsejétől több száz magánszemély és civil szervezet csatlakozott.

 

Dr. Horváth Ferenc a RomNet-nek azt mondta: az államfőnek címzett beadványukban arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy az Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester nevéhez fűződő úgynevezett „érpataki modell” egy agresszív, az államszervezet működését negatívan befolyásoló, az érdekeiket védeni nem tudó szegények, de főként romákkal szemben, szélsőjobboldali politikai háttérrel szervezetett akció, amelyet egyre több településen terjesztenek ki.

 

A rendőrtisztek arra kérték Áder Jánost, vizsgálja meg, hogy a Magyarországon elhíresült kezdeményezés hogyan illeszkedik a demokratikus jogrendünkhöz, külön figyelmet fordítva az érpataki emberek életviszonyaira, a Tiszavasvárin jelenleg is zajló közállapotokra. Felidézték, a napokban is folyamatban van a cigányok által sűrűn lakott településrészek éjjel-nappal történő bejárása, a cigányok zaklatása azok részéről, akik elkötelezett hívei az érpataki modellnek, és magukat „közösségrendező fontharcos államférfiaknak” nevezik.

 

A petíciót, amelyhez mintegy 700 magánszemély és civil szervezet csatlakozott, Dr. Horváth Ferenc pénteken reggel 9 órakor adta át az államfő megbízottjának a Sándor-palotában Horváth Aladárral, a Romaparlament elnökével, majd sajtótájékoztatóval egybekötött néma demonstrációt tartottak mintegy kéttucatnyi emberrel  a Köztársasági Elnöki Hivatal előtt, a Szent György téren.

 

HBA

 

Dr. Horváth Ferenc  Sajtótájékoztató

 

Dr. Horváth Ferenc nyilatkozik   Néma demonstrálók

Közös nyilatkozat 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

/hirek/2016/04/07/tiszavasvari_szabalysertesi_eljarast_inditottak_a_becsulet_legioja_ellen

 

/hirek/2016/04/06/a_roma_rendorok_demonstralnak_penteken_a_sandor-palota_elott

 

/hirek/2016/03/01/az_erpataki_modell_elleni_tiltakozo_beadvany

/hirek/2016/03/24/tiszavasvari_tenyi_istvan_az_ugyeszseghez_es_az_ebh-hoz_fordult

/hirek/2016/03/21/tiszavasvari_torvenyessegi_felhivassal_elt_a_megyei_kormanyhivatal