HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tiszavasvári: Tényi István az ügyészséghez és az EBH-hoz fordult

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2016 Március 24    Forrás: romnet-HBA


Ez a cikk archív

A Szabolcs megyei főügyészséghez, az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, és a Nyíregyházi Törvényszékhez fordult törvényességi ellenőrzést kérve a be-, és feljelentéseiről elhíresült Tényi István a Becsület Légiója Egyesület ügyében, valamint az érpataki modell keretében a tiszavasváriban tartott „önkéntes rendfenntartó tevékenység” miatt közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése gyanújával szabálysértési feljelentést tett a rendőrségen.

Hirdetmény

Tényi István a Tiszavasvári Rendőrkapitányságnak címzett szabálysértési bejelentését a sajtóhírek alapján arra alapozta, hogy a Becsület Légiója Egyesület szabadcsapatai tartják fenn a rendet a településen a rendőrség helyett, mivel tavaly novembertől, amely során heti két alkalommal 8-15 fős csapatokban „szemlét”, „nyomozást” tartanak a cigánytelepen. Egy-egy ilyen alkalommal kézi kamerával filmre vesznek bárkit, akit valamilyen oknál fogva gyanúsnak tartanak. „Véleményem szerint senki semmilyen formában nem veheti át az állam rendfenntartó szerepét. Senki nem végezhet engedély nélkül közbiztonsági tevékenységet, vagy annak a látszatát” – írta beadványában Tényi István, hozzátéve, mindezek kimerítik a szabálysértési eljárásról szóló törvény 171. §-a szerint minősülő Közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértésének elkövetését.

 

A nemzet feljelentőjének is nevezett Fidesz-tag a Becsület Légiója Egyesület ügyében törvényességi ellenőrzés lefolytatását kérte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségtől, Az Egyenlő Bánásmód Hatóságtól azt kéri, állapítsák meg a zaklatás tényállását, a 2016. február 15. napján elfogadott Tiszavasvári Város Önkormányzata és a Becsület Légiója Egyesület közötti együttműködési megállapodásra vonatkozóan az egyenlő bánásmód követelményének megsértését, és tiltsák el a két szervezetet a további jogsértéstől, valamint az EBH 1 millió forint bírság megfizetésére kötelezze az eljárás alá vont szervezetet.

 

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Szabolcs megyei város önkormányzata és a civil szervezet közötti együttműködési megállapodás miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke, Galyas József, és a Roma Polgárjogi Mozgalom Szabolcs és Borsod megyei szervezetének elnöke, Balogh Mihály és Dancs Mihály a megyei Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalhoz fordultak. Beadványukban azt kérték  a hatóságtól, törvényességi felügyeleti eljárás keretében vizsgálják meg a 2016. február 15. napján elfogadott Tiszavasvári Város Önkormányzata és a Becsület Légiója Egyesület közötti együttműködési megállapodás megkötéséről szóló határozatot, valamint az ehhez kapcsolódó együttműködési megállapodást.

 

Tiszavasváriban lelki terrorként élik meg a Jobbik húzását
Középen Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán. (Fotó: civilhetes.net)

 

 

 

A roma érdekképviseleti szervezetek azt kérték a megyei kormányhivataltól, állapítsák meg, hogy a városi közgyűlési határozat vonatkozó rendelkezése és az ehhez kapcsolódó együttműködési megállapodás az egyenlő bánásmódról szóló törvénnyel ellentétes, ezáltal sérti Magyarország Alaptörvényét és bocsássanak ki törvényességi felhívást a vonatkozó határozati rendelkezések képviselő-testületi hatályon kívül helyezése iránt.

 

Dancs Mihály a RomNet-et hétfőn arról tájékoztatta, hogy beadványuk miatt a megyei kormányhivatal törvényességi felhívást adott ki, arra kötelezve Tiszavasvári képviselőtestületét, hogy április 15-ig kötelesek felülvizsgálni rendeletüket és együttműködési megállapodásukat, és a tett intézkedésről, vagy a kormányhivatal álláspontjával való egyet nem értésről tájékoztatni felügyeleti szervet.

 

Az érpataki modellel és közelmúltban zajló tiszavasvári üggyel kapcsolatban a köztársasági elnökhöz fordult beadvánnyal március elsején Horváth Ferenc és Villás Lajos nyugalmazott rendőrtisztek. A Roma Rendőrök Országos Egyesületének vezetői arra kérték az állampolgárokat csatlakozzanak kezdeményezésükhöz akár magánszemélyként, akár szervezetük nevében. 

 

HBAHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt