HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tiszavasvári: törvényességi felhívással élt a megyei Kormányhivatal

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2016 Március 21    Forrás: romnet-HBA


Ez a cikk archív

Törvényességi felhívással élt a Szabolcs megyei kormányhivatal a Tiszavasvári önkormányzata felé a városi képviselőtestület és a Becsület Légiója közötti együttműködési megállapodás miatt – tudta meg a RomNet.

Hirdetmény

A közelmúltban a Roma Sajtóközpont írt arról, hogy pánikot okozott az érpataki polgármester színrelépése Tiszavasváriban, akit a jobbikos városvezetés a „cigány-magyar együttélés javítására” hívott a településre. A településen ugyanis szárnyra kapott az a hír, hogy a városvezetés tömegesen állami gondozásba fogja venni a cigánygyerekeket. Az eset hátterében az állt, hogy a település önkormányzata február közepén megállapodást kötött az érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán civil szervezetével.

 

Tiszavasváriban lelki terrorként élik meg a Jobbik húzását
Középen Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán. (Fotó: civilhetes.net)

 

Az önkormányzat és a civil szervezet közötti együttműködési megállapodás miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke, Galyas József, és a Roma Polgárjogi Mozgalom Szabolcs és Borsod megyei szervezetének elnöke, Balogh Mihály és Dancs Mihály a megyei Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalhoz fordultak. Beadványukban azt kérték  a hatóságtól, törvényességi felügyeleti eljárás keretében vizsgálják meg a 2016. február 15. napján elfogadott Tiszavasvári Város Önkormányzata és a Becsület Légiója Egyesület közötti együttműködési megállapodás megkötéséről szóló határozatot, valamint az ehhez kapcsolódó együttműködési megállapodást.

 

A roma érdekképviseleti szervezetek azt kérték a megyei kormányhivataltól, állapítsák meg, hogy a városi közgyűlési határozat vonatkozó rendelkezése és az ehhez kapcsolódó együttműködési megállapodás az egyenlő bánásmódról szóló törvénnyel ellentétes, ezáltal sérti Magyarország Alaptörvényét és bocsássanak ki törvényességi felhívást a vonatkozó határozati rendelkezések képviselő-testületi hatályon kívül helyezése iránt.

 

Dancs Mihály a RomNet-et hétfőn arról tájékoztatta, hogy beadványuk miatt a megyei kormányhivatal törvényességi felhívást adott ki, arra kötelezve Tiszavasvári képviselőtestületét, hogy április 15-ig kötelesek felülvizsgálni rendeletüket és együttműködési megállapodásukat, és a tett intézkedésről, vagy a kormányhivatal álláspontjával való egyet nem értésről tájékoztatni felügyeleti szervet.

 

Az érpataki modellel és közelmúltban zajló tiszavasvári üggyel kapcsolatban a köztársasági elnökhöz fordult beadvánnyal március elsején Horváth Ferenc és Villás Lajos nyugalmazott rendőrtisztek. A Roma Rendőrök Országos Egyesületének vezetői arra kérték az állampolgárokat csatlakozzanak kezdeményezésükhöz akár magánszemélyként, akár szervezetük nevében. 

 

HBA

 

 

Kapcsolódi cikk: 

 

http://www.romnet.hu/hirek/2016/02/24/tiszavasvariban_lelki_terrorkent_elik_meg_a_jobbik_huzasat

 

http://www.romnet.hu/hirek/2016/03/01/az_erpataki_modell_elleni_tiltakozo_beadvanyHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt