HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

ORÖ: iratlefoglalást tartott a rendőrség a Kormányhivatalban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 December 15    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attila


Ez a cikk archív

Iratlefoglalást tartott a rendőrség a napokban a Budapest Fővárosi Kormányhivatalban az ORÖ május 25-i kisvárdai közgyűlésével kapcsolatos jegyzőkönyv-hamisítási botrány miatt – tudta meg a RomNet. A gyanú szerint az önkormányzat egyik alkalmazottját kényszerítették a hamis jegyzőkönyv elkészítésére. Az ügyben közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt zajlik nyomozás. 

Hirdetmény

A RomNet május 25-én számolt be arról, hogy Kisvárdán, a Parish Bull Hotelben tartott kihelyezett közgyűlést az Országos Roma Önkormányzat. A testület új hivatalvezető személyéről, ingatlanjainak át-, illetve eladásairól, lekötött bankbetéteinek felhasználásáról döntött. A képviselők mindent megszavaztak, így Balogh János elnök összes előterjesztését 27 igen szavazattal elfogadták. A jó hangulatról a közgyűlés alatt és végén cigányzenekar is gondoskodott. 

 

Képtalálat a következőre: „parish bull hotel kisvárda romnet”

(A májusi kisvárdai közgyűlés helyszíne)

 

A kisvárdai ülés jegyzőkönyvét az önkormányzatnak csak harmadszorra sikerült leadnia, ráadásul úgy, hogy az tele volt hiányossággal. Erről korábban a RomNet, a Magyar Nemzet és az ATV is beszámolt. A törvény szerint 15 napon belül kellett volna eljuttatniuk a hivatalos dokumentumot a felügyeleti szervhez a nemzeti jogszabálytáron keresztül, de csak 63 nap elteltével került arra sor. Vajda László és Lakatos Oszkár képviselők jelezték, hogy a jegyzőkönyvet meghamisítva adta le az önkormányzat, mert abban olyan döntések is szerepeltek, amelyekről nem is hozott határozatot a testület, illetve nem szerepeltek a napirendi pontok között, míg több felszólalás nem szerepelt benne. Hegedüs István, az ORÖ korábbi elnöke például közel fél órán át beszélt elnök munkájáról, az önkormányzat adósságairól és a folyamatban lévő büntetőügyekről, ennek ellenére egyetlen szó sem szerepelt a hivatalos dokumentumban.

 

Kisvárda - ORÖ közgyűlés

 

Az ATV.HU november végén számolt be arról, hogy Cserháti Tiborné, az ORÖ hivatalvezetője arra kényszerítette a hivatal egyik dolgozóját, hogy az általa lediktáltak alapján készítse el a 36 oldalas jegyzőkönyvet, és amíg a dokumentumot nem készítette el, addig nem hagyhatta el a szobát. A hivatali alkalmazott tanúk előtt tett nyilatkozatában kijelentette, nem akarta elvállalni a dokumentum elkészítését. „Ő azzal fenyegetett meg, hogy ha nem csinálom meg, amit kér, vagy, ha valakinek elmondom, hogy velem íratta, akkor megbízásos jogviszonyomat a jövőben nem tartja fenn” – írta, hozzátéve, a kényszerítés hatására készített dokumentumot Farkas Flóriánnak küldték ellenőrzésre.

 

Lakatos Oszkár és Vajda László lungo dromos képviselők közokirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentették Balogh Jánost, a szervezet elnökét és három munkatársát.  A RomNet november 25-én írt arról, hogy egyre magasabb szintre kúszik az Országos Roma Önkormányzat körüli botrány, amely elérte a szervezet törvényességi felügyeletét ellátó fővárosi Kormányhivatalt is. Az egyre gyűrűződő ORÖ-s botrány és bűncselekmény-gyanú elől menekülve, a Kormányhivatal házon belül próbálja eltussolni az ügyet, amelynek első áldozata Pálinkás Mária, a törvényességi ellenőrzési osztály romaügyi referense. A kormányhivatal több vizsgálatot nem végzett el, a referens segítségével pedig Farkas Flórián érdekei alapján hoztak határozatokat.  

 

A RomNet csütörtökön megtudta, a kisvárdai üléssel kapcsolatban a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Pénzhamisítás és Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztály Pénz-és Bankkártya Hamisítás Elleni Alosztályán zajlik a büntetőeljárás közokirat-hamisítás bűntett gyanújával. A BRFK nyomozói december 7-én a Budapest Főváros Kormányhivatalában lefoglalták a kisvárdai ülés jegyzőkönyvét, a felügyeleti szervhez eljuttatott hanganyagot, illetve a jegyzőkönyv közokirat-jellegét kifogásoló beadványokat.

 

Hidvégi-B. Attila

 

Kapcsolódó cikkek:

 

http://www.romnet.hu/hirek/2016/11/25/dagad_az_oro-s_botrany_a_kormanyhivatal_elore_menekul

 

http://www.romnet.hu/hirek/2016/11/24/hamisitasra_kenyszeritettek_az_oro_munkatarsat

 

http://www.romnet.hu/hirek/2016/05/24/nyomoz_az_adohatosag_az_oro_allami_tamogatasanak_kiszervezese_miatt

 

http://www.romnet.hu/hirek/2016/05/25/mindent_megszavaztak_kisvardan_az_oro_kepviseloi

 

http://www.romnet.hu/hirek/2016/05/22/fedezetelvonasra_keszul_az_oro

 

http://www.romnet.hu/hirek/2016/05/24/nyomoz_az_adohatosag_az_oro_allami_tamogatasanak_kiszervezese_miatt

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt