2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Setét Jenő: az ORÖ csak a szégyent, a megaláztatást jelenti számunkra
2018. 04. 02. 00:00

Az ORÖ elnökének lemondását és testületének feloszlatását követeli Setét Jenő polgárjogi aktivista, mert szerinte az önkormányzat csak a szégyent és a megaláztatás jelenti a cigányság számára.

A sajtóban megjelent korrupciós hírek alapán Balogh János ORÖ-elnöknek minden morális alapja megszűnt arra, hogy elnökként irányítsa a szervezetet – írta a RomNet-hez eljuttatott nyílt levelében Setét Jenő polgárjogi aktivista, aláhúzva, ha képviselőkben még maradt szemernyi emberség, feloszlatnák az önkormányzatot.

 

Az Idetartozunk Egyesölet elnöke az Országos Roma Önkormányzat elnöke és képviselői részére „Szégyellünk titeket!” címmel írt nyílt levelében úgy fogalmazott: elfogadhatatlan, felháborító és gyalázatos mindaz, amit a cigányok nevében, de a népcsoport feje felett az Országos Roma Önkormányzat művel, mert az ORÖ csak a szégyent, a megaláztatást jelenti a magyarországi cigányság számára.

 

Képtalálat a következőre: „setét jenő ide tartozunk”

 

Balogh János, az ORÖ elnöke a Magyar Nemzet által szombaton nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint 3,5 millió forintot fiktív számlákkal akart elszámoltatni egy kampányrendezvényre. Fiatal roma értelmiségiek kedden 17 órára tüntetést szerveznek az ORÖ ellen, tiltakozva a roma szervezet körüli korrupció és megszámlálhatatlan büntetőügy miatt.

 

 

NYÍLT LEVÉL

az Országos Roma Önkormányzat elnöke

és képviselői részére

 

SZÉGYENLÜNK TITEKET!

 

Az Idetartozunk Egyesület számára elfogadhatatlan, felháborító és gyalázatos mindaz, amit a cigányok nevében, de a fejük felett az Országos Roma Önkormányzat művel.

 

A sajtóba került információk alapján Balogh János elnök fiktív módon akart leszámláztatni nem létező rendezvényeket, ezzel minden morális alapja megszűnt arra, hogy az ORÖ elnöke legyen. Azonnal és haladéktalanul le kell mondania az elnöknek, az ORÖ-t alkotó képviselőkben pedig, ha maradt egy szemernyi emberség fel kell oszlatniuk az ORÖ-t!

 

Az ORÖ soha nem volt a mienk roma embereké! Annak elnökeit mindig a regnáló kormányok hagyták jóvá, most épp a FIDESZ. Jelen esetben konkrétan a FIDESZ képviselője Farkas Flórián személyesen hagyta jóvá Balogh János elnökségét. Az ORÖ csak a szégyent, a megaláztatást jelenti számunkra, a verekedési és pénzügyi botrányaival. Meddig még?

 

Az ORÖ az elmúlt 8 évben:

-          csak a botrányoktól volt hangos és a lopásoktól,

-          egyetlen értelmes javaslatot se tettetek le se a kormány, se a társadalom asztalára,

-          egyetlen esetben sem védtétek meg a roma emberek és közösségek érdekeit,

-          egyetlen a romák ellen irányuló nyílt támadás esetében sem léptetek fel, vagy álltatok ki.

 

Szégyelljük, hogy:

- bár a többségetek nem nélkülöző ember, mégis gátlástalanúl loptok, és mindent, amit csak értek, és lehet,

- hogy semmire sem gondoltok a saját magatok meggazdagodásán kívül, hogy beteljesítetek és igazoltok minden előítéletet,

- hogy ti magatok vagytok az elnyomóink, és haszonlesői a roma emberek és közösségek szegénységének, nyomorának,

- hogy gátlástalanúl kiszolgáltok minden politikai érdeket és szereplőt,

- hogy -néhány kivételtől eltekintve- mindannyian készséges, néhány tízezerfonttal megvásárolható vazallusok vagytok pusztán.

 

Senki sem kényszerített titeket, hogy képviselők legyetek! Igaz ti magatokon kívül, nem képviseltek semmit és senkit!

 

Budapest, 2018. 04. 01.Setét Jenő elnök