2024 May 21., Tuesday/Konstantin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ki-Kicsoda?
Kótai Mihály

Kótai Mihály

Kótai Mihály 1976 augusztusában született egy keleti megyeszékhelyen, vagyis Nyíregyházán. Misi általános iskolás korában, tizenhárom évesen kezdett öklözni, első edzője az édesapja volt. Edzőterem helyett otthonukban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon gyakoroltak, mindenféle különleges felszerelés nélkül. Ilyen körülmények közt csak igazi elszántsággal lehetett edzeni

A fiatal Misit egy tévében látott bokszmeccs motiválta, akkor, alig tízévesen határozta el, hogy ő is öklözni akar.   Tizenhat évesen megnyerte az ifjúsági országos bajnokságot a 71 kilogrammos súlycsoportban, 1994-ben a juniorok között harmadik lett az országos bajnokságon. 1994-ben kiütésekkel menetelt az országos bajnokság döntőjéig, ahol pontozással kikapott Lestár Istvántól.   Időközben a család Budapestre költözött, Mihály bolti eladóként volt kénytelen dolgozni a megélhetésért, munka után, hetente háromszor járt edzeni új klubjába, a Vasasba. 1996-ban került be a felnőtt válogatott keretbe. 1997-ben pedig a budapesti világbajnokság magyar csapatának tagja lett, Kovács István és Erdei Zsolt mellett, ám sajnos a negyeddöntőben kikapott a török Aslantól 12:4-re.   2000-től játszik a profik között, egy lengyel bokszklubban. Amatőrként Eb-bronzig, ám profiként már a világbajnoki címig is eljutott. 2003 júniusában, hatalmas meglepetésre, megszerezte Magyarország újabb profi világbajnoki címét, nagyváltósúlyban. Kótai egyértelmű pontozással nyerte meg a WBF díszes világbajnoki koronáját az orosz Oligov ellen.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök