2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Farkas Flórián cáfol, perrel fenyeget
2015. 11. 29. 00:00

Megtámadásának tartja és perrel fenyeget Farkas Flórián, mert állítása szerint soha nem használta az ORÖ százmilliós luxusvilláját. Arról, hogy a ház kulcsai valóban nála vannak-e, nem nyilatkozott.

A RomNet szombaton adott hírt arról, hogy egy közel százmilliót érő, 160 négyzetméteres luxusvillája is van az Országos Roma Önkormányzatnak a budai Széchenyi-hegyen, amelyet a szervezet volt elnöke, Farkas Flórián miniszterelnöki biztos a mai napig is feltehetően sajátjaként használ annak ellenére, hogy több mint egy éve hivatalosan semmi köze nincs, és nem is lehet az ORÖ-höz.

 

A RomNet közérdekű adatigényléssel fordult az önkormányzathoz, amely során megtudtuk: a Svábhegy és a Széchenyi-hegy határán, a XII. kerületi Normafa közelében, a legimpozánsabb és legdrágább budai villák szomszédságában, a Svájci út 10. szám alatt van az a 160 négyzetméteres társasházi öröklakás, amelyet az önkormányzat két évvel ezelőtt, „karácsonyi ajándékként” kapott a Magyar Államtól.

 

 

A RomNet a közérdekű adatszolgáltatás keretében megkapott információk alapján szerette volna megtekinteni a budai ingatlant, de az ORÖ hivatalának tájékoztatása alapján erre azért nincs lehetőség, mert Farkas Flórin, aki 2011 januárjától 2014. október 31-ig vezette az önkormányzatot, a lakás kulcsait a mai napig nem szolgáltatta vissza, így – mint azt közölték - minden bizonnyal ma is a volt elnök használja. Az Országos Roma Önkormányzat hivatalának tájékoztatása szerint korábban nem is volt tudomásuk arról, hogy az államtól tulajdonba kapták ezt a nagy értékű ingatlant, mert a tulajdonba vétel a közgyűlési jegyzőkönyvekben nem szerepelt.

 

Farkas Flórián profizmusára vallhat, hogy az állítólag Õ által jegyzet közleményhez sem egy elérhetőséget pl. telefonszámot, sem egy hivatalos e.mail címet, vagy fejléces iratot nem kaptunk. Bárki is küldte ezt a közleményt, annak nem futotta csak egy gmail-es e-mail fiokra. Feltételezhetjük azt is, hogy a miniszteri megbizott úrnak, az összes olyan állami e-mail címe egyszerre ment tönkre, ami feltételezhetné a közlemény eredetiségét, hitlességét. De akkár arra is gondolhatunk, hogy ezt a közleményt nem is ő adta ki!


Farkas Flórián vasárnap, szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében cáfolta, hogy bármikor is használta, vagy használta volna a budai luxuslakást. „Megtámadásának jogán” helyreigazítást kért minden olyan médiumtól, amely a RomNet híradását átvéve beszámolt az ügyről, és hamis vád miatti büntetőfeljelentést helyezett kilátásba.

 

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos, az ORÖ volt elnöke közleményében viszont arra nem tér ki, hogy a XII. kerületben lévő nagy értékű lakás kulcsai valóban nála vannak-e, és azokat visszaszolgáltatta-e a korábban általa vezetet önkormányzat hivatalának.

 

Farkas Flórián-Orbán Viktorral 

 

Farkas Flórián a cikkünkben közölt adatokra reagálva arra sem adott magyarázatot, hogy parlamenti képviselőként az ORÖ elnöki megbízatása mellett valóban több mint 3.5 millió forint benzinköltséget számoltatott-e el magának a roma érdekképviseletnél 2014. január 1-október 31. közötti időszakra, miközben az Országgyűléstől is járt számára költségtérítés.

 

Arra sem reagált, hogy az Állami Számvevőszék elmarasztaló megállapítása szerint miért egy személyben, közgyűlési felhatalmazás nélkül adta vissza tavaly márciusban az MNV Zrt.-től egy évvel korábban átvett két szolnoki, volt főiskolai ingatlant.

 

Farkas Flórián vasárnap kiadott közleményében arra sem tért ki, illetve nem reagál, hogy az általa levezett Híd a munka világába foglalkoztatási szövetkezet és az ORÖ uniós programjai miatt a Nemzeti Adó és Vámhivatal jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás ügyében tavasz óta nyomozást folytat, és a bűncselekmény-sorozatok gyanúja éppen arra az időszakra vetül, amikor elnökként ő vezette az Országos Roma Önkormányzatot.

 

Farkas Flóriántól már az összes parlamenti ellenzéki párt és az ORÖ képviselői hónapok óta azt követelik, álljon a nyilvánosság elé, és feleljen a személyét és a szervezetét érintő vádakra. A miniszterelnöki biztos ennek eddig egyszer sem tett eleget. Még tavasszal, a botrány kirobbanása után az ATV Híradójának nyilatkozott, amely során szintén a sajtót fenyegette meg amiatt, hogy beszámol az ORÖ körüli botrányokról, és pénzügyi visszaélésekről.

 

A roma politikus, aki Lázát János Miniszterelnökséget vezető miniszter hét elejei megnyilvánulása alapján feltehetően már nem élvezi a kormány bizalmát, érdemben első alkalommal reagált az őt körülvevő botrányokkal és bűncselekmény-gyanús ügyekkel összefüggésben.

 

Hidvégi-B. Attila

 

Kapcsolódó anyagok:

/hirek/2015/11/28/szazmillios_budai_villalakast_keres_farkas_florianon_az_oro

/hirek/2015/11/25/lazar_janos_nem_szamit_ha_egy_roma_politikus_karrierje_8222megy_a_lecsoba8221

/hirek/2015/11/25/teleki_laszlo_a_kormany_eron_felul_is_vedi_farkas_floriant

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök