2024 April 21., Sunday/Konrád napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ki-Kicsoda?
Gáspár Győző

Gáspár Győző

Ifjabb Gáspár Győző (Nógrádmegyer, 1974. január 4.), művésznevén „Győzike”, roma származású ismert "showman", a Győzike show című „realitykomédia” főszereplője, egykori előadó.

Egy Nógrád megyei kis községben, Nógrádmegyerben született, amely a szécsényi kistérségben helyezkedik el. Szakmája szerint hentes, bár nem sokáig tevékenykedett hentesként.   Karrierjét apja pénzéből indította el. Ismertségét 1999-ben kezdte megalapozni a Romantic együttessel. A Romantic megszűnése után nem sokkal megalakult a Győzike Branch, amelynek jelenleg is frontembere.   A 2006-os önkormányzati választásokon Nógrádmegyer polgármesteri székéért indult független jelöltként, de a szavazatok csupán 5,77%-át (36 voksot) szerezte meg. Édesapja, idősebb Gáspár Győző az MCF Roma Összefogás Párt színeiben politizál. Jelenleg a Győzike show főszereplője, a Győzike Basszus frontembere. Felesége Gáspárné Balla Beáta, akivel két közös gyermekük van, a hatéves Virág, és a tizenöt éves Evelin.   2005. február 7-én tűzte először műsorra az RTL Klub a Győzike show című „realityt”, amelynek nézettsége minden várakozást felülmúlt. Győzike a Receptklub műsor alkotóinak köszönheti műsora ötletét.A Győzike show eddigi legnagyobb nézőszámát 2005. április 11-én érte el, akkor 2 267 192 néző volt kíváncsi Győzike és családja mindennapjaira. Minden hétfőn bepillantást nyerhettünk a showman mindennapjaiba. 2006. december 27-e óta a Cool TV minden hétköznap ismétli a Győzike show adásait a legelső résztől.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök