2024 May 21., Tuesday/Konstantin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ki-Kicsoda?
Bangó Margit

Bangó Margit

Bangó Margit (Vásárosnamény, 1950. április 4.) roma származású magyar előadóművész. Zenész családba született, édesapja cimbalmozott, édesanyja énekelt. 1967-ben, 17 évesen édesanyja bíztatására jelentkezett a Magyar Rádió tehetségkutató versenyére, mely után a rádió felvételeket készített vele.

Az 1980-as években Horváth Pistával közös műsora volt az állami televízióban. Az 1990-es évek elején a 100 Tagú Cigányzenekarral kezdett el fellépni.   Fiatalon ment férjhez, első férje Bangó Lajos volt, de házasságuk csupán másfél évig tartott; ebből a kapcsolatból született lánya, Marika. Később újra férjhez ment, tíz évig volt párja Járóka Sándor cigányprímás. Egykoron az ország legfiatalabb nagymamája volt.   Díjai, elismerései   1994: Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt 2001: Magyar Örökség-díj 2004: A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (polgári tagozat) 2006: Kossuth-díj  

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök