2024 May 21., Tuesday/Konstantin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ki-Kicsoda?
Ricardo Quaresma

Ricardo Quaresma

Ricardo Quaresma (Lisszabon, 1983. szeptember 26. – ) cigány származású portugál labdarúgó, jelenleg a Török első osztályba a Beºiktaº JK szerepel, valamint a portugál válogatott középpályása.

Pályafutása   Sporting   Quaresma a Sporting CP-nél kezdte pályafutását, ahol Bölöni László edzősködése idején került fel az első csapatba. Első szezonjában 28 mérkőzésen szerepelt, ezeken 3 gólt szerzett. Az idény végén a Sporting bajnok és kupagyőztes lett.   A 2002-03-as szezon nem sikerült jól sem a Sporting, sem pedig az ő részéről, így megindultak a találgatások esetleges eligazolásáról. Barcelona 2003-tól egy szezon erejéig az FC Barcelona játékosa lett, 6 millió euróért és Fábio Rochembackért cserébe. Itt nem játszott túl sokszor, mindössze tízszer volt kezdő. Végül összesen 26 találkozón kapott szerepet, ám ezeken csak egy gólt szerzett. Porto 2004 nyarán hazatért, és az FC Porto játékosa lett. Tulajdonképpen helyet cserélt Decoval, az ő eladásából tudták fedezni hatmilliós vételárát. Portos karrierje jól indult, ugyanis rögtön első meccsén, a 2004-es európai szuperkupa-döntőn betalált. Ezt követően a szuperkupa-döntőn, a Benfica ellen ismét betalált. A bajnokságban végül 5 góllal zárt. Quaresmát sokat kritizálták egyénieskedése, az öncélú cselezés helyett. Ám idővel lehiggadt, és egyre inkább a csapatjátékot helyezte előtérbe. Játéka fejlődése ismét felkeltette a nagyobb klubok érdeklődését.   Internazionale   2008. augusztus 31-én, tehát az átigazolási piac utolsó napján az Internazionale játékosa lett. Átigazolásának díja 18,6 millió euró és Pelé volt. Első meccsét a felkészülési időszakban, az FC Locarno ellen játszotta. A 2–2-vel végződő mérkőzésen ő lett a találkozó legjobbja.   Első bajnokiján döntő jelentőséggel bírt játéka, ugyanis egy lövését követően talált Giuseppe Mascara saját kapujába. Az Inter végül 2–1-re nyerni tudott.   Jó teljesítménye ellenére nem kapott elég játéklehetőséget José Mourinhotól, így kölcsönadták őt a Chelsea FC-nek.   Chelsea A téli átigazolási időszakban féléves kölcsönszerződést írt alá a londoni klubbal. Első meccsét a Premier League-ben a Hull ellen játszotta. Mivel legtöbbször itt is csereként kapott szerepet, a szezon végeztével visszatért Milánóba. Ismét az Internél   2009 nyarán Quaresma visszatért, és Luis Figo visszavonulásával megörökölte a hetes számú mezt. Eddig három fordulóban lépett pályára.   Beºiktaº JK   A kevés játéklehetőség miatt a Beºiktaº JK török csapatott választotta. Az Intertől 7.3 millió fejébe igazolt a Beºiktaº JK-hoz. Két éve még 18,6 + Victor Hugo Pelé játékjogát adta az Inter a Portonak de az Internél nem váltotta be a reményeket. Válogatott   Quaresma egy szabadrúgása előtt, Brazília ellen. Miután 2000-ben U17-es Európa-bajnok lett, a felnőttválogatottban 2003-ban mutatkozhatott be. A 2004-es Eb-t és az olimpiát sérülés miatt ki kellett hagynia. A 2006-os vb-n még kihagyta őt a keretből Luiz Felipe Scolari, ám az azt követő Eb-n már játszhatott.  

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök