2024 May 21., Tuesday/Konstantin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ki-Kicsoda?
Osztolykán Ágnes

Osztolykán Ágnes

2010-ben első ciklusos képviselő lett a Lehet Más a Politika (LMP) főváros listájának 2. helyéről, aki korábban minisztériumi roma referensként dolgozott, illetve a Roma Integráció Évtizede Program magyarországi titkárságvezetője volt. 

    1974. November 3-án született egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, Csengerben. Édesapja, Osztolykán Zoltán és édesanyja, Osztolykán Zoltanné, született Varga Róza jelenleg is egy szabolcsi kis faluban Csengersimán élnek. 2002 óta házas, férje Balog János színművész. Egy fiúgyermekük van, Balog Zsombor Bence, aki 5 éves. Az általános iskolát Csengersimában végezte, majd szülei biztatására középiskolai tanulmányait a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban folytatta. Felsőfokú tanulmányait a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi karán végezte, ahol politológus és középiskolai tanári diplomát szerzett. A diploma megszerzése óta munkáját a Romák társadalmi integrációjának szentelte, dolgozott tanárként egy VIII. kerületi roma fiatalokat segítő intézményben, majd a Soros Alapítvány munkatársaként, ahol is roma oktatási és jogvédő programokat vezetett. 2002 és 2007 között a közigazgatásban tevékenykedett, ahol osztályvezetőként munkálkodott a Roma Integráció Évtizede Program kidolgozásában és szervezésében. Mindezek mellett számos civil kezdeményezésben vett részt, mely programok kinyilvánították elkötelezettségüket aziránt, hogy csökkentik a Roma és nem Roma lakosság szociális és általános életkörülményei között meglévő szakadékot, annak érdekében, hogy a Romák végre kitörhessenek a szegénység és a kirekesztettség köréből. 1998-1999 között Józsefvárosi Roma Szolgálat tanára; 1999-2000 között a Soros Alapítvány: Roma Program Manager; 2000-2002 között a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) Pénzügyi Managere; 2000-2001 között a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal PHARE Program - szakértője; 2002-2003 Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium Roma Referense; 2003-2008 között a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Osztályvezetője, A Roma Évtized Titkárság vezetője; 2008- tól a Roma Integráció Évtizede Titkárság Alapítvány Program Managere (2010. Május 14-től fizetés nélküli szabadságon). www.romnet.hu2009 óta a Lehet Más a Politika párt tagja. 

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök