2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Elfogatóparancsot adott ki a bíróság Rostás-Farkas György ellen
2022. 10. 06. 17:09

Egy költségvetési csalási ügyben elfogatóparancsot adott ki a bíróság Rostás-Farkas György József Attila-díjas cigány író ellen, ugyanis az ismert közszereplő fotója és személyes adatai felkerültek a rendőrség körözési oldalára.

Biztos csak valami félreértés lehet, hogy a Fővárosi Törvényszék országos elfogatóparancs keretében keresteti rendőrséggel az ismert irodalmárt.
 
 
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember
 
 
Rostás-Farkas Györgyöt a bíróság néhány évvel ezelőtt a cigányvajdák kinevezetetésével kapcsolatban indult büntetőügyben - Kállai Csaba "országos fővajdával" együtt - felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.
 
Frissítés:
 
Rostás-Farkas szerint egy felreértés miatt körözték
 
Egy szabálysértési bírság megfizetésének elmulasztása miatt köröztette a hatóság Rostás-Farkas György cigány írót, de a helyzet már rendeződött - erről maga az érintett beszélt a közösségi oldalára csütörtök délután feltett videójában.
 
Ahogy arról ma délőtt hírt adtunk, a Fővárosi Törvényszék országos elfogatóparancs keretében keresteti Rostás Farkas Györgyöt, mert az ismert író arcképe, személyes adatai a rendőrségi portálon megjelent. A hatósági közlés szerint 2022. október 4-én kedden a Fővárosi Törvényszék BV. bírója "költségvetési csalás" miatt adott ki országos elfogatóparancsot az 1949-ben született férfi ellen.
 
Rostás-Farkas György a facebookos oldalára csütörtök délután feltett, mindössze 57 másodperces videójában azt tudatta: nem volt tudomása az elfogatóparancsról, arról azt követően értesült, hogy ismerősei jelezték ezt számára, miután az erről szóló hír megjelent. Azt mondta, egy szabálysértési bírságot nem fizetett meg, mert az arra vonatkozó értesitést a korábbi lakcímére postázták, de azóta már kötelezettségét teljesítette.
Kijelentette: ellene semmilyen rendőrségi, vagy bìrósági eljárás nincs folyamatban.
 
A Rostás-Farkas György ellen kiadott elfogatóparancs csütörtök kora délután már le is került a rendőrség körözési listájanak weboldaláról.
 
 
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és ülő