2024 April 21., Sunday/Konrád napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ki-Kicsoda?
Veres Richárd

Veres Richárd

Veres Richárd, a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia versenyzője, mind kiemelkedő sporteredményeit, mind úttörő szociális munkásságát tekintve példaértékű magyar sportoló.

A heves megyei falucskából a világbajnoki dobogó csúcsára eljutott roma fiú élete bővelkedett a nehézségekben, hiszen édesapja még gyerekként magára hagyta őt, négy testvérét és súlyosan beteg édesanyjukat. A sport azonban kitartó munkára tanította Ricsit, amelynek eredményeként 2008 óta a Magyar Felnőtt Kick-box Válogatott színeiben számos világversenyen szerzett aranyérmet hazánknak.   A dobogón túl azonban elsődleges feladatának és hivatásának azt tartja, hogy a hasonlóan nehéz szociális helyzetben élő fiataloknak példát, és a sport ereje által kiutat mutasson a mélyszegénységből és a céltalan életből. Eredményei: 2-szeres Világbajnok, 3-szoros Európa-bajnok, 4-szeres Utánpótlás Világbajnok, Küzdősportok Világjátéka 3. helyezett 

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök