2023 September 23., Saturday/Tekla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az ügyészség szerint 30 milliót kért Agócs az elnöki posztjáért
2022. 09. 01. 09:50

Az ügyészség szerint 30 millióért árulta az ORÖ elnöke saját vezetői tisztségét, és a korrupciós pénz átvételekor vették őrizetbe.

Az ügyészség ma reggel rövid tájékoztatást adott arról, hogy milyen bűncselekény gyanújával vették őrizetbe Agócs Jánost, az Orszűgos Roma Önkormányzat elnökét.

 

 

A tájékoztatás salapján a megalapozott gyanú szerint az Országos Roma Önkormányzat elnöke 2022 nyarán azzal keresett meg több kisebbségi önkormányzati képviselőt, hogy 30 millió forint ellenében átadja részükre az ORÖ elnöki tisztségét.

 

Az ajánlat lényege szerint az összeget oly módon kellett volna megfizetni, hogy 18 millió forint járt volna a lemondáskor, míg a fennmaradó 12 millió forintot 2022 decemberéig kellett volna átadni. Az elnök vállalta, hogy a pénz ellenében lemond az ORÖ elnöki tisztségéről, helyettesítésével a pénzt átadót bízza meg és közreműködik az illető elnökké választásában.

 

A nyomozó ügyészség a tegnapi elfogást követően elrendelte a kisebbségi önkormányzati vezető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozza letartóztatásának elrendelését. A kényszerintézkedés tárgyában a bíróság holnap dönt.

 

A gyanúsított nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt az őrizetbe vétele és a gyanúsítás közlése ellen.

A minősített korrupciós bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

 

A fotó a bűnügyi akció során, az elfogáskor készült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök