2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ame shilavas avri o kher!
2023. 04. 28. 00:00

Inkább szánalmas, mint nevetséges, ahogy próbálják egyesek Rézműves Melindát azzal karaktergyilkolni, hogy törvénytelen módon ültették be a Romano Kher igazgatói székébe.

Inkább szánalmas, mint nevetséges, ahogy próbálják egyesek Rézműves Melindát azzal karaktergyilkolni, hogy törvénytelen módon ültették be a Romano Kher igazgatói székébe, és próbálják azt sugallni, mintha egy képzetlen, szakmailag alkalmatlan, tapasztalatok nélküli ember töltené be a következő 5 évben ezt a posztot. Teszik ezt főként olyanok, akik összetehetnék a két kezüket, ha legalább ötödannyi tudással, szakmai múlttal, iskolai végzettséggel és hivatástudattal rendelkeznének, mint Melinda, aki mögött vitathatatlan eredmények, sikerek, és a cigány közösségért végzett valós, évtizedes eredmények sorakoznak. Ja, és biztosan az is az alkalmatlanságát mutatja, ha nincs se börtön múltja, se eljárások alatt nem állt, bűnszervezeteknek sem volt tagja.

 

Értem én, persze vannak, akiknek sérülnek az érdekeik, ha nem bábok, kiszolgáló személyzetek ülnek a vezetői székekben. Mert egy hivatástudattal és kellő szaktudással, jövőképpel rendelkezőt nem lehet ám zsarolni, nem lehet mézes-mázos, üres szavakkal elkábítani csak azért, hogy bárminemű munka nélkül havi sokszázezer forintos fizetést kapjanak nulla munkavégzés nélkül továbbra is. Csak azért, mert azt gondolják, ők a Valakik, és azt állítják, nekik hathatós közük lett volna egy poszt elnyeréséhez.

 

Elhiszem, hogy vannak, akiknek fájdalmas a tudat, hogy vége szakadt az elmúlt 10 éves apanázsnak, és ezentúl munkával kell megkeresnie az eddig érdemtelenül kapott pénzét, aminek az összege annyi volt, amennyiből két-három vidéki, gyerekeket nevelő családnak kell megélnie ma is havonta. Reméljük, hogy a romáknak és nem romáknak is fontos intézményeink ezentúl nem lesznek pusztán a kegyencek kifizetőhelyei, ahogy az az elmúlt 10 évben zajlott fővárosi és országos szinten.

Tudomásul kellene venni, hogy a kóklerek kora egyes helyeken már véget ért, és reméljük, a jövő évi nemzetiségi és helyhatósági választások után az elmúlt 10-20 és 30 év élősködői, a cigányügy fejlődésének hátráltatói vagy nyugdíjba mennek, vagy rákényszerülnek a teljes visszavonulásra, és visszatérnek abba a sötétségbe, ahol szellemileg, és teljesítmény alapján is tartoztak.

 

Tény: a Romano Kher vezetésére Rézműves Melinda határidőre, érvényes pályázatot nyújtott be, amit a bírálóbizottság támogatásra javasolt, a Fővárosi Önkormányzat pedig az FCÖ egyetértési jogával ez év január elsejétől 5 éves időtartamra megbízta az igazgatói feladatok ellátásával. Ezt most már tudomásul kellene venni, még azoknak is, akiknek ez nem tetszik.

 

Ha valakiknek savanyú a szőlő, vagy fáj nekik, mert az új igazgató már nem engedi a Romano Kher-Frokk neve alatt a családi bulik közpénzből való finanszírozását, és megszüntette a havi 3-400, vagy 500 ezer forintos kamu állásokat, amiket egyesek rokonai, családtagjai töltöttek be a cigányok intézményében, azok nyalogassák csak a sebeiket, vagy menjenek el, és dolgozzanak, ahogy mások, és mi is tesszük. Egyes hőbörgők pedig örüljenek, hogy nem hurcolják meg nevüket, pedig megérdemelnék. De talán ami késik, nem múlik!

 

A hőbörgőknek az a javaslatom, hogy 2028 januárjáig szerezzenek felsőfokú végzettséget, szakmai tapasztalatot, majd írjanak egy jó pályázatot a Romano Kher igazgatói posztjára, vagy legyen megfelelő képzettségük, hogy alkalmazottként esetleg állást kaphassanak az egyetlen fővárosi roma intézményünkben, ne parazitaként élősködjenek tovább a romaügyön! Lejárt már az a lemez, hogy "jaj, ha a főnök megtudja, az idegbe nem fog tudni vacsorázni!" Az se lehet hivatkozás, hogy " most mi lesz a nagy házammal, hogy fogom fenntartani", meg " mi lesz a felnőtt gyerekeimmel, mert támogatnom kell még őket is." A Romano Kher, vagy az ORÖ, az FCÖ nem szociális intézmény, segélyközpont, vagy politikai elfekvő, és nem lehet tovább pártszolgák kifizetőhelye!

 

Nagyon bízom benne, hogy Melinda sok évtizedes tapasztalata, határozottsága és tudása alapján elnyert megbízatása az első lépés a roma közélet megtisztulása, a valódi szakmai alapon történő munka megkezdése felé, és szerepvállalása inspiráció lesz a roma nők, és a megfelelő tudással és szakértelemmel rendelkezők felé is, hogy bátorságot gyűjtve leváltsák a posztokat eddig érdemtelenül bitorlókat.

 

Aláhúzom: írásom nem Csorba Zolinak szól, nem neki címeztem, mert ő már hosszú évek óta, mint Don Quijote harcol a fővárosi kulturális és politikai közélet megváltoztatásáért. Ám aki úgy érzi fázik, öltözzön melegen!

 

Melinda, menj tovább az úton, seperd ki a házat, mi segìtünk, ha kell!

Kathe si e vrama hoj te nyevaras, nyevi zor ando romano kulturalno trajo!

 

Hidvégi-B. Attila

 

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „„A Romano Kher aktív részévé kíván válni Budapest kulturális életének" BUDAPEST ROMANO KHER BUDAPESTI ROMA MOVELODES HAZ Rézműves Melinda -igazgató”