2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Herfort Marietta lett az árnyékkormány romaügyi felelőse
2022. 11. 18. 13:03

A Demokratikus Koalíció árnyékkormányának romaügyi tanácsadójának kérte fel Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök Herfort Mariettát, a Phiren Amenca nemzetközi szervezet vezetőjét.

A Demokratikus Koalíció árnyékkormányának romaügyi tanácsadójának kérte fel Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök Herfort Mariettát, a Phiren Amenca nemzetközi szervezet vezetőjét. Hertfort Marietta korábban dolgozott újságíróként, kommunikációs szakemberként és az utóbbi évtizedben nemzetközi érdekképviseleti munkát végzett. Dobrev Klára árnyékkormányában a magyarországi cigányság, a roma fiatalok kitörési lehetőségeit segítő programalkotás lesz a feladata.

 

Bemutatkozott az árnyékkormány romaügyi felelőse

 

Dobrev Klára a párt közösségi oldalára feltöltött videóban kifejtette: az európai Magyarország eszméje arról is szól, hogy mivel tudjuk segíteni a roma fiatalok kitörését a sokszor örökségül kapott szegénységből, hogy milyen oktatással tudjuk felismerni és kiaknázni a tehetségüket, hogy hogyan tudunk segíteni nekik abban, hogy sikeres polgárai legyenek egy európai Magyarországnak. Herfort Marietta, a DK árnyékkormányának romaügyi tanácsadója 35 éves, diplomás roma nő. Dolgozott újságíróként, kommunikációs szakemberként, az elmúlt tíz év nagy részében a romák érdekképviseletének szentelte a mindennapjait a civil szférában – mondta el Dobrev Klára.

 

Herfort Marietta elmondta, egy olyan Magyarországot szeretne, ahol a roma gyerekek is megkapják az esélyt a tanulásra és az előrelépésre. Ezt az európai Magyarországot képviseli a Demokratikus Koalíció is, így nem volt kérdés, hogy elfogadjam-e Dobrev Klára felkérését – jelentette ki  az ellenzéki kabinet romaügyi tanácsadója.