2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Végső búcsút vettek Szakcsi Lakatos Bélától
2022. 10. 18. 00:00

Számos pályatársa és tisztelője kísérte utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját.

Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkertben vettek végső búcsút kedden.
 
Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember és szabadtéri
 

Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára búcsúbeszédében Szakcsi Lakatos Bélát mint a magyar dzsessz legendás alakját méltatta, akit minden hazai és külföldi pályatárs, valamint a nagyközönség is megbecsült és elismert.

 

Családja kérésére egy szál fehér rózsával érkeztek a szertartásra a művész tisztelői. A gyászolók között láttuk Charlie-t, Frenreisz Károlyt, Kőszegi Imrét, Berki Tamást, a magyar zenei élet nagyjait illetve elbúcsúzott Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál volt köztársasági elnök is.

 

 

Szakcsi Lakatos Bélától végső búcsút vettek / Fotó: Czerkl Gábor

 

Szakcsi Lakatos Béla sokrétű zenei kompetenciája a komoly- és kortárs zenétől, Bach, Mozart, Bartók, Ligeti, Eötvös vagy Kurtág tanulmányozásától a dzsesszimprovizáción és a kortárs improvizáción át a cigány folklórtól, a cigány musicalen és a cigány dzsesszen keresztül a világzenéig ért – emlékezett.

 

 

Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember