2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Pro Cultura Minoritatum-díjat kapott Ásós Géza
2022. 05. 20. 00:00

Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjban részesült Ásós Géza cigány vendéglős, a Kira nevet viselő, vállaltan cigány/roma ételeket felvonultató Békés megyei étterem tulajodosa.

Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjban részesült Ásós Géza cigány vendéglős azért a kitartó és szorgalmas munkájáért, amellyel a családi örökségként hozott gasztronómiai tehetségét kamatoztatva megalapította a Kira nevet viselő, vállaltan cigány/roma ételeket felvonultató Békés megyei éttermét. Az elimserést Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes ma adta át. Ebben az évben is 13 személy, illetve szervezet részesült Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjban a magyarországi nemzetiségek kultúrájáért végzett tevékenységek szakmai elismeréseként.
 
A 2005-ben a Magyar Művelődési Intézet által alapított Pro Cultura Minoritatum Hungariae díj 2019-ben a miniszterelnök általános helyettesének szakmai elismerései közé került. A díj - a korábbi hagyományait megőrizve - olyan személynek, vagy szervezetnek adományozható, aki vagy amely a Magyarországon élő nemzetiségek körében az anyanyelvű kulturális örökség megtartásáért, fejlesztéséért és a nemzetiségi közművelődés és kultúra területén végzett kimagasló tevékenységével hozzájárult a Kárpát-medence népeinek együttéléséhez.
 
 
 
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér