2022 May 17., Tuesday/Paszkál napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hadházy Ákos: Az ügyészség valódi nyomozás helyett Farkas Flóriánt mentegeti
2022. 03. 29. 00:00

Hadházy Ákos szerint az ügylszség menetegi Faras Flóriánt. Az ellenzéki politikus ezt az 1,6 milliárdos „Híd a munka világába” programmal elkövetett visszaélés ügyében nyolc éve indított nyomozás 800 oldalnyi iratából szűrte le.

Dokumentumok bizonyítják, hogy az ügyészség elszabotálta a Farkas Flórián elleni nyomozást – közölte Facebook-videójában Hadházy Ákos.

 

Most idén június 10-ig meghosszabbították a nyomozást, amelynek iratai hozzánk kerültek: 800 oldal, 24 tanúvallomás, de nincs közöttük Farkas Flóriáné (az ORÖ egykori elnöke), pedig a Híd a munka világába szerződéseinek a többségét ő írta alá”

– mondta.

A független országgyűlési képviselő aláhúzta, nyolc év telt el azóta, hogy 2014-ben feljelentést tettek az akkori Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába nevű programjának visszaélései miatt. 

Az ellenzéki politikus a dokumentumok áttanulmányozása után furcsállja, hogy néhány gyanúsított van csak, közöttük projektmenedzserek, illetve az ORÖ egykori irodavezetője, meg „kishalak”. Farkas Flórián nincs a gyanúsítottak között, mentelmi jogának felfüggesztését sem kérték. Az iratok Hadházy szerint bizonyítják, hogy a fideszes parlamenti képviselő szerepére a tanúk kihallgatásakor egyetlen egyszer sem kérdeztek rá, míg a gyanúsítottak közül a projektmenedzserek vallomást sem tettek.

Mint azt a független képviselő megjegyezte, az is feltűnő, hogy a nyomozók ugyan utánanéztek a projekteknek, amelyekre sok milliárdot költöttek el, de csak alig „néhány tízmilliós csalások iránt érdeklődtek”. S ugyan a Híd a munka világába ügyében OLAF-jelentés is készült, nem az alapán „megy a nyomozás”, például a havonta félmillió forintért bérelt használt Opel Corsa autók ügyét nem is vizsgálták.

A Népszava csaknem három éve számolt be arról, hogy akkor még gyanúsítottja sem volt a „Híd a munka világába” 1,6 milliárdos visszaélésének.

„Polt Péter próbálja elszaboltálni a nyomozást, kimenteni a fideszes vagy Fidesz-közeli elkövetőket”

– fogalmazott Hadházy Ákos.

Végül hozzátette, hogy kormányváltás esetén ebben az ügyben is kiterjesztik a nyomozást, ha az ellenzéknek kétharmada lesz, létrehozzák a Korrupció Elleni Ügyészséget, de mint mondta, feles többség esetén is meg lesznek az eszközeik.