2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Maffiarendszerben működik az ORÖ és a Lungo Drom a szervezet két képviselője szerint
2016. 05. 18. 00:00

Maffiarendszerben, bűnszövetségként működik a Lungo Drom és az Országos Roma Önkormányzat – jelentette ki Vajda László és Lakatos Oszkár a roma szervezet két képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján

Vajda László, az ORÖ képviselője, a Lungo Drom budapesti, Bezerédj utcai központi székháza előtt tartott sajttájékoztatóján azt mondta: hangfelvételek és egyéb tények bizonyítják, hogy törvénytelenül, bűncselekmény-gyanús körülmények között tüntetik el az ORÖ és a Lungo Drom hazai és uniós támogatásait, valamint az államai normatív támogatásait Farkas Flórián emberei, miközben milliárdos adósságokkal és bírságokkal küzd az önkormányzat és fizetési kötelezettségeinek nem tesz eleget.

 

A Lungo Drom Zala megyei elnöke úgy fogalmazott: nem egy „őszödi beszédet” hallhattunk már Farkas Flóriántól, amelyekből kiderült, hogy az ő javaslatára és döntésére neveznek ki embereket különböző pozíciókra az ORÖ-ben, és a miniszterelnöki biztos utasításai alapján osztják el az állami támogatásokat is.  Vajda László felidézte, a RomNet hétfőn adott hírt arról, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, a Lungo Drom elnöke még február végén, egy nappal Balogh János elnökké választása előtt Szolnokon, egy zártkörű lungo dromos frakcióülésen arról beszélt, hogy az Országos Roma Önkormányzat több képviselője 18-20 millió forintokat vett fel a szervezettől, és emiatt akár börtönbe is kerülhettek volna, ha pár képviselőtársuk nem teszik azt, amit ő kért tőlük.

 

 

Az ORÖ képviselője szerint azért kellett Hegedüs Istvánt, a roma szervezet korábbi elnökét februárban félreállíttatni, és helyére Farkas Flórián javaslatára Balogh János kinevezni, mert az általa vezetett Alternatív Vizsgálóbizottság és az önkormányzat korábbi elnöke „napvilágra hozott” súlyos bűncselekmény-gyanús ügyeket, amelyek miatt feljelentéseket tettek a hatóságoknál, és számos ügyben jelenleg is zajlik a nyomozás.

 

Vajda László maffiamódszernek nevezte, hogy mintegy 40 vidéki irodát állított fel az ORÖ, és egyenként havi 450 ezer forint működési költséget fizetnek rá, emellett havonta 200 ezer forintos megbízási díjat is adnak kizárólag azoknak a képviselőknek, akik Farkas Flóriánt támogatják. Állítása szerint ezért fordulhatott elő az, hogy van olyan megye, például Szabolcs-Szatmár-Bereg, ahol 7 irodát működtetnek, míg Baranyában, vagy más megyében, ahol szintén vannak ORÖ-s képviselők, de ellenzéknek számítanak, egyetlen egy sem működhet.

 

A képviselő közölte: az általuk tételesen kigyűjtött átutalások és kifizetések miatt még a nap folyamán feljelentést tesznek a Központi Nyomozó Főügyészségen és a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál.

 

Lakatos Oszkár és Vajda László sajtótájékoztatója  Lakatos Oszkár és Vajda László sajtótájékoztatója

 

Bűnszövetségnek nevezte az is a lungo dromos képviselő azt is, hogy Bence Gáborné, az ORÖ korábbi gazdasági vezetője Csala Elvira megbízott hivatalvezetőt arra utasította, hogy utaljon át számára és Diós Krisztina korábbi alkalmazott számár „kártérítés” címszó alatt mintegy 10 millió forintot mindenféle bírósági döntés nélkül. (Arról, hogy Bence Gáborné zsarolással utaltatta át a pénzt, Balogh János ORÖ-elnök beszélt képviselőtársainak, és erről a RomNet korábban hangfelvételt is nyilvánosságra hozott,és a hét folyamán számolt be, hoyg az adóhatóság költségvetési csalás miatt indított nyomozást.)

/hirek/2016/05/12/oro_az_adohatosag_nyomoz_a_tizmillios_sikkasztasi_ugyben

 

Lakatos Oszkár, ORÖ-s képviselő, a Lungo Drom Heves megyei elnöke azt mondta: a jelenleg is milliárdokból gazdálkodó, a Lungo Drom Bezerédj utcai székházában működő, Farkas Flórián által alapított Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány (OTKA) gyanús pénzügyei miatt kapott Farkas Flórián Göncz Árpád köztársasági elnöktől 1998-ban eljárási kegyelmet, és akkor, ha az ügy bíróságra került volna, nem pozícióba, hanem börtönbe kerültek volna azok a személyek, akik ellopják a pénzeket. Véleménye szerint, ha Farkas Flórián akkor nem kap elnöki kegyelmet, ekkora nem futhatott volna be ilyen karriert. A roma politikus azt mondta: a mai napig százmilliós, milliárdos pénzeket utal át a kormány különböző címeken.

 

Kijelentette: bűnszervezetként irányítja a miniszterelnöki biztos alapítványát, és a roma szervezeteket, „egy személyben ő a keresztapa”, de csak „Főnöknek nevezik”.

 

 

„Farkas Flóriánt megirigyelték a szicíliai, milánói maffia, ezért itt, a hátam mögötti épületben képzést fognak nekik tartani, hiszen Farkas Flórián, aki a börtönben végezte el tanulmányait, büntetett előéletű, nagy tapasztalatokkal rendelkezik, ezért úgy gondolom, hogy a bejelentkezett maffiacsaládoknak nagyon jó képzést tud majd biztosítani, illetve óraadó tanárként is közreműködhet ebben a dologban” – mondta a Lungo Drom központi székháza előtt Lakatos Oszkár.

 

Az ORÖ-s képviselő azt mondta: a magyar kormánynak be kellene fejeznie Farkas Flórián szervezetinek támogatását, mert látszik, ezek a pénzek mind csalás, sikkasztás, lopás, különböző bűncselekmények révén eltűnnek, ezért Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek sem kellene büszkének lennie arra, hogy Farkas Flórián a tárcavezető képviselőtársa az Országgyűlésben. Farkas Flórián bűnszervezeteket vezet, és a ha úgy vesszük, a bűnszövetkezet már a kormány tagjaként működik, és ez elfogadhatatlan, felháborító, és ez a magyarországi emberek és az értékrendek szembe köpése – fogalmazott.

 

Vajda László emlékeztetett: pénteken lesz 5 éve, hogy Orbán Viktor kormányfő és Farkas Flórián stratégiai keret-megállapodást írt alá a kormány és az ORÖ között, és másfél éve miniszterelnöki biztosi pozíciót tölt be az önkormányzat korábbi elnöke. „Miniszterelnök úr, be kell látnia, hogy farkas Flórián nem kívánatos személy a roma társadalom számára, ezért eljött az idő, hogy minél előbb kivezessék képviselőtárukat a közéletből” – üzent a kormányfőnek a Lungo Drom Zala megyei elnöke, hozzátéve, a magyrországi romák békét akarnak, és ezt csak Farkas Flórián félreállításával érhetik el.

 

Kilátásba helyezte az is, amennyiben a megszámlálhatatlan bűncselekmény-gyanús ügyek ellenére továbbra is élvezi  a kormányfő bizalmát Farkas Flórián, akkor tiltakozó akciók sorozatát fogják tartani mindaddig, míg nem engedik el a kormányzati kegyelt kezét.

 

Hidvégi-B. Attila