2022 May 17., Tuesday/Paszkál napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az LMP bepereli az Országos Roma Önkormányzatot
2015. 04. 15. 00:00

Az LMP beperelni az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ), mert a szervezet nem tett eleget a párt közérdekű adatigénylésének - közölte a párt szerdán közleményben az MTI-vel.

Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője szerint korábban már találkoztak a Híd a munka világába ORÖ által vezetett program vezetőivel, de mivel számtalan kérdésre nem sikerült választ kapniuk, közérdekű adatérést nyújtottak be. Többek között a meghozott döntések, elvégzett feladatok, megkötött szerződések, megíratott tanulmányok vagy éppen a létrehozott szociális szövetkezet felől érdeklődtek.

 

    A képviselő közleményében jelezte, az LMP elkötelezett abban, hogy végére járjon a "Híd a munka világába – szociális szövetkezetek" uniós program megvalósításával kapcsolatos kérdéseknek. 

 

    Ikotity István közleményében azt írta, az ORÖ törvényi kötelezettségét megszegve, még csak válaszra sem méltatta az LMP megkeresését, és korábban Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az ORÖ korábbi, az érintett szociális szövetkezet jelenlegi elnöke sem volt hajlandó találkozni a párt képviselőivel.