2022 May 18., Wednesday/Alexandra, Erik napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Bomba érv a roma önkormányzattól a több százmilliós irodára
2015. 02. 24. 00:00

ltak:Két csodálatos érv hangzott el ma egy beszélgetésen az Országos Roma Önkormányzat által futtatot Út a munka világába projekt menedzsereitől arra a kérdésre, hogy miért van szüksége egy ...

  • Közel van a minisztériumokhoz, amelyekkel tárgyalniuk kell (az EMMI például a Duna másik oldalán van)

 

 

  • Kell a reprezentatív iroda, mégsem fogadhatnak egy Strabagot akárhol (mondjuk egy Közgép központi irodája például a XXIII. kerületben van)

 

 

Múlt héten részletesen beszámoltunk arról, hogy milyen furcsaságok vannak egy, az ORÖ most már a parlamentben is vitatott foglalkoztatási programja körül: 1,2 milliós fizetés félállásban, egy tanulmányban olyan sorok, mint „a roma nők ősanyai minősége″, illetve 300 millióért vásárolt gellérthegyi irodaház abból az EU-s pénzből, amit a leghátrányosabb helyzetűek érdekében kellene felhasználni. A „Híd a munka világába” nevű, közel 5 milliárdos projekt tele van gyanús pénzköltésekkel és szakmai blöffökkel. 

 

 

Azt, hogy az eddig lehívott pénz mire ment el, a trafikmutyi szekszárdi epizódját leleplező exfideszes, a botrány után az LMP-be átigazoló Hadházy Ákos kezdte felfejteni. A fenti érveket is ő idézte abból a beszélgetésből, ami közte és a projektmenedzserek között zajlott.

 

 

A Hadházy, majd az Index által felvetett visszásságokra a roma önkormányzat első reakciója egy elég komolytalan levél volt, ahol többek között azzal védekeztek, hogy a bruttó összegek helyett odaírták, hogy a nettó mennyivel kevesebb. A gyanús pénzköltéseket firtató roma vezetők Lázár Jánost arra kérték, állítsa le a kifizetéseket, és érje el, hogy a megfelelő szervek vizsgálják ki a projekt kétes ügyeit. Lázár János a parlamentben is felvetett probléma kapcsán Farkas Flóriánhoz irányította Hadházy Ákost, és kollégáját, Ikotity Istvánt. Ha ezután is maradnak kételyek, a Miniszterelnökség uniós forrásokkal foglalkozó hivatala kész ellenőrizni a pénz útját a program befejezése után, mondta Lázár.

 

 

A névvel tett névtelen feljelentés

 

 

Magyar Nemzet ma megírta, Lázár János arra hivatkozva, hogy „nem volna szerencsés prekoncepciók, sajtóhírek vagy névtelen feljelentések alapján vizsgálatot indítani", visszautasította a vizsgálatokat. Ezzel az érvvel alapvető probléma, hogy a feljelentés nem névtelenül ment, azt Hadházy Ákos tette meg a megfelelő helyen.

 

 

A Lázár által emlegetett találkozóra Farkas Flóriánnal pedig ma délután került sor az ominózus Gellérthegy utcai irodában, amivel csak egy probléma volt: Farkas Flórián el sem ment.

 

 

Az ott megjelenő két projektmenedzser Hadházy szerint minden fellelhető összegről azt mondta, azok rendben vannak, a 300 milliós iroda szerintük 205 valójában, és arra a cikk elején található okok miatt volt szükség.

 

 

Bár papírt semmiről nem mutattak, azt az ígéretet tették, hogy minden elküldenek majd.