HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

CHOLI 80! Emlékezés Choli Daróczi Józsefre

betűméret csökkentése betűméret növelése
2019 Május 23    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése

Családtagokkal, barátokkal és tisztelőkkel, pontosan a 80. születésnapján, május 26-án vasárnap 17 órától Újpesten, a Rácz Gyöngyi Közösségi Központban (Tél utca 52.) emlékezünk korunk legismertebb cigány közéleti személyiségére, a romák ikonjaként tisztelt Choli Daróczi Józsefre.

Hirdetmény

A bölcs, a nagy öreg, az író, a költő, a tanító, a társaságok középpontja május 26-án lenne 80 éves, de sajnos nem érhette meg kerek évfordulóját, mert egy évvel ezelőtt, 2018.  május 12-én hosszan tartó betegség után itt hagyott minket.

 

 

 

Mi, akik személyesen ismerhettük, jó barátságot ápolhattunk vele, hosszú estéket beszélgethettünk át vele nyári táborokban, iskolai és egyéb rendezvényeken, úgy döntöttünk, versekkel, zenével, vidám történetek és találkozások felidézésével emlékezünk  a „Fekete Korallra”.

 

Az emlékest szervezői, a RomNet, az "Eötvös József" Cigány - Magyar Pedagógiai Társaság és az Újpesti Roma Könyvtár, valamint a Phiren Amenca nemzetközi hálózat, úgy gondoljuk, a magyarországi cigányság ikonjaként tisztelt Choli Daróczi József 80. születésnapja alkalmad ad arra is, hogy őszintén beszélgessünk arról, hová, merre vezet a cigány bölcs általa kitaposott ösvény, az az út, amelyen generációk indulhattak el identitásukban megerősítve. Hisszük, hogy Choli emlékéhez, élete munkásságához talán ez a fajta beszélgető-megemlékezés lenne a legméltóbb.

 

Őrizve Choli örökségét, feledhetetlen alakját, szeretettel és tisztelettel hívunk és várunk mindenkit, aki velünk emlékezne a cigány nép tanítómesterére, a Fekete Korallra, 2019. május 26-án 17 órától Újpesten, a Rácz Gyöngyi Közösségi Központban. (Tél utca 52.)

 

Az "Eötvös József" Cigány - Magyar Pedagógiai Társaság, Újpesti Roma Könyvtár, a RomNet és a Phiren Amenca által szervezett emlékest meghívott beszélgetőpartnerei: Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész, Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a József Attila Színház igazgatója,  Nagy Gusztáv író, költő és Rézműves Benjamin politológus.

 

https://www.facebook.com/events/576489912846737/?active_tab=discussion

 

HBA

 

 

 

http://www.romnet.hu/hirek/2018/05/25/szazak_kisertek_utolso_utjara_a_ciganysag_ikonjat_choli_daroczi_jozsefet?fbclid=IwAR22St9ejIo9oupAMdR7PsmcGmytXJzf7jsB_rFWlzXhhgjKJNigKmXbl4gHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt