HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gazdag cigányokat akart ölni egy gépfegyveres, magyar páros

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2017 November 20    Forrás: Blikk-RomNetgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Döbbenetes bűncselekmény: gazdag cigány embereket akart ölni az ügyészség szerint egy gépfegyveres, magyar páros. A 2015 novemberében elfogott szélsőséges nézeteket valló férfiak ellen emberölés előkészülete és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés miatt miatt most emeltek vádat - írja a Blikk. Hasonló módon indult el 2008-ban a romák ellen elkövetett sorozatgyilkosság, aminek végül hat halálos áldozata és öt súlyos, életveszélyes sérültje volt.

Hirdetmény

Emberölés előkészülete és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség két, magyarországi, szélsőséges nézetekkel rendelkező férfi ellen. A két vádlott férfit a nyomozó hatóság tagjai 2015 novemberében fogták el, amikor a kocsijukban gépfegyvereket és töltényeket találtak.

 

Képtalálat a következőre: „romagyilkosságok elfogták”

(A romák elleni soroztagyilkosság elkövetői, elfogásuk után)

 

A vádirat szerint a két ember 2014 nyarán ismerkedett meg egymással, majd – hasonló jellegű szélsőséges, idegengyűlölő és rendszerkritikus nézeteik miatt – egyre szorosabb baráti kapcsolat alakult ki közöttük. Az I. rendű vádlott időközben megismertette társával idegengyűlölő nézeteit, zsidó és cigány származású emberek lelövésével kapcsolatos gondolatait, valamint elmondta neki azt is, hogy lőfegyvert akar szerezni. Elhatározták hát, hogy megpróbálnak éles lőfegyverhez jutni úgy, hogy egyébként nem volt fegyvertartási engedélyük. 2015 februárjában elutaztak a szlovákiai Komáromba, ahol egy vadászboltban 2-2 darab hatástalanított, vaktöltények működtetésére alkalmas gépfegyvert vásároltak.

Később, ugyanabban az évben, nyáron, a II. rendű vádlott a fegyverek közül kettő darabot éles lőfegyverré alakított vissza. Társa iránymutatásának megfelelően házilag gyártott hangtompítókat is készített - írja az ügyészség.

 

Fegyverek

(A romák elleni sorozatgyilkosságok során használt fegyverek)

 

Ezután a vád szerint a két ember szintén Szlovákiából összesen 1000 darab töltényt vásároltak, amelyek éles, üzemképes, emberi élet kioltására alkalmas, és az általuk visszaélesített géppisztolyban működtethető lőszerek voltak.

 

Az I. rendű vádlott 2015 nyarán határozta el azt, hogy a cigány népcsoportból származó, jelentős vagyonnal rendelkező emberek kirablása, illetve megölése útján próbál pénzhez jutni. A vádlott ebbe a tervébe is bevonta társát. A gyilkossághoz a gépfegyvereiket használták volna, de az álcázáshoz parókát és esőkabátot, gumikesztyűt is beszereztek.

 

Aztán úgy alakult, hogy különböző okokból az első két kiszemelt áldozat elleni merénylettől önként elálltak. Aztán, az I. rendű vádlott kiválasztott egy harmadik lehetséges áldozatot, amit közölt társával is. A vádlott azt tervezte, hogy fegyverrel a pénz átadására kényszeríti a kiszemelt áldozatot, majd lelövi, végül pedig a lakását felgyújtja. Az előkészületek során a vádlottak részletesen megismerkedtek a helyszínnel, illetve annak tágabb környezetével, és részletesen megvitatták a menekülés módját is.

 

Ezt követően a 2015. november 21-én kocsival egy Budaörs környéki erdős területre indultak, hogy a fegyvereket és hangtompítókat kipróbálják. Azonban útközben rendőrök igazoltatták őket és megtalálták náluk a géppisztolyokat és töltényeket.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál a II. rendű vádlott mindent bevallott, részletesen elmondott mindent, így emberölés előkészületével őt nem vádolták meg.

 

A Fővárosi Főügyészség a vádlottak ellen bűnszövetségben elkövetett lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntette, az I. rendű vádlott ellen emellett emberölés előkészületének bűntette, és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

 

Képtalálat a következőre: „romagyilkosságok romnet”

 

Emlékezetes, 2008-ban Kiss Árpád és testvére, Kiss István és harmadik társuk, Pető Zsolt, akik a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen dolgoztak, márciusban egy besenyszögi vadásztól raboltak fegyvereket, amelyekkel később kilenc településen támadtak romákra. A fegyveres és Molotov-koktélos támadássorozatnak hat halálos áldozta volt. Tatárszentgyörgyön egy 27 éves apát és 5 éves kisfiát lőtték agyon, amikor égő házukból menekültek. A gyilkosokat a bíróság tényleges életfogytiglanra ítélte, negyedik társuk, aki a tiszalöki és a kislétai támadásban segédkezett, 13 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, jogerősen.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Jelölt – Tükörkép a valóságról

  • A Nemzetközi Romanapon

  • Setét Jenő: Egyenjogúságot a roma kultúrának!

  • Mozgolódnak a romák – alakul az új szövetség

  • Beer Miklós: Új Trianon fenyegetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt