HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Rendőrt hívott az újságírókra Farkas Flórián családja

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas Flórián, OLAF
2016 Augusztus 04    Forrás: Index-Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

A Magyar Nemzet újságírói megpróbálták megtalálni Farkas Flórián miniszterelnöki biztost, aki hónapok óta elérhetetlen. Amikor már megtalálták volna, RENDŐRT HÍVOTT AZ ÚJSÁGÍRÓKRA A FELESÉGE.

Hirdetmény

A Magyar Nemzet újságírói megpróbálták megtalálni Farkas Flórián miniszterelnöki biztost, aki hónapok óta elérhetetlen. A fideszes politikus folyamatosan lemondja nyilvános szerepléseit, és a sajtónak sem nyilatkozik.


A szülőfalujában, Tiszaroffon megtalálták a politikus édesanyjának házát, ahová a helyiek szerint gyakran ellátogat a politikus. Farkas Flórián anyja behívta az újságírókat a házba, majd felhívta a menyét, aki azonban a telefonban azt mondta nekik, hogy azonnal hagyják el anyósa házát.

 

 

Ezután Szolnokon a Lungo Drom irodáját próbálták megtalálni. Korábban tényleg itt működött a roma szervezet irodája, de a helyén négy éve már egy könyvelőiroda van.

Az újságírók ezután elmentek Farkas Flórián szolnoki házához. Farkas Flóriánné már az utcán várta őket és azt mondta: zaklatás miatt tesz feljelentést és ki is hívta a rendőröket.  A rendőrök igazoltatták az újságírókat, majd távoztak.  


A lap azt szerette volna megkérdezni Farkas Flóriántól, hogy miért nem jelent meg az OLAF, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának meghallgatásán. A hivatal a Foglalkoztatási szövetkezetek - Híd a munka világában és az Út a szakmaválasztáshoz című programokkal kapcsolatban felmerült szabálytalanságokról érdeklődött volna. Nem tudni azt sem, hogy Farkas Flóriánt kihallgatták-e a magyar hatóságok, miután az aláírása szerepel a legtöbb megbukott Híd-projekt szerződésen.  

 


A Híd a Munka világába projekt pénzeiről az év elején vált világossá, hogy a hátrányos helyzetű romák munkához segítése helyett ingatlanvásárlásokra költötték. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellenőrei a program lezárásakor annyi szabálytalanságot tártak fel, hogy a tárca végül meg sem kísérelte lehívni a rendelkezésre álló európai uniós forrást, és 1,6 milliárd forintot kért vissza a roma önkormányzattól.

   

Az ügy már a Der Spiegelnek is feltűnt. A német hetilap is arról írt, hogy a miniszerelnök bizalmasa áll a roma támogatási pénzek körüli korrupciós botrány középpontjában.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt