2024 May 21., Tuesday/Konstantin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ki-Kicsoda?
Roby Lakatos

Roby Lakatos

Roby Lakatos 1965-ben született hetedik ági leszármazottként, a cigány hegedűsök Bihari Jánostól eredő legendás családjából. Budapesten nőtt fel, a VI. kerületben a Lovag utca és a Nagymező utca környékén. Két lánya van.

Roby Lakatos 1965-ben született hetedik ági leszármazottként, a cigány hegedűsök Bihari Jánostól eredő legendás családjából. Budapesten nőtt fel, a VI. kerületben a Lovag utca és a Nagymező utca környékén. Két lánya van.   Kilencéves korában édesapjával kezdett el játszani, aki kiváló muzsikus volt és nagy repertoárral rendelkezett. Tizenegy éves korától már Járóka Sándor zenekarában játszott, szinte egészen 1983-ban bekövetkezett haláláig.   1984-ben, nem egészen 19 éves korában kapott egy szerződést, hogy akkori első zenekarával menjenek ki három hónapra Belgiumba dolgozni. Nagy sikere volt, a szerződését mindig meghosszabbították.   Felkerült Brüsszelbe. Itt nyílt egy új étterem, talán inkább zenés klub, amelyet Les Ateliers de la Grand Ile-nek hívtak. Tizenkét évig játszott ott, és ez az időszak eléggé fontos volt az életében, mert ott alakult ki az igazi zenei stílusa, ami három elem: a klasszikus zene, a cigányzene és a jazz ötvözetéből áll.   Ott találkozott olyan fontos emberekkel is, mint Jehudi Menuhin, Stephane Grapelli, Zubin Meta, Esa-Pekka Salonen vagy Makszim Vengerov.   Azután szerződést kapott egy New York-i menedzserirodától, a Columbiától, és elkezdte szervezni számunkra a nagyobb koncerteket. Egy idő után már nem volt arra lehetőség, hogy a Grand Ile-ben is játsszanak, meg kellett válni korábbi sikereik színhelyétől.   1996-ban Németországban, Münchenben. Vadim Repinnel játszott együtt. Ezen a koncerten három lemezcég, a Sony, a BMG és a Deutsche Grammafon volt jelen.  A Deutsche Grammophon lemezszerződést kapott. Eddig három lemezük jelent meg.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök