2024 July 13., Saturday/Jenő napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ki-Kicsoda?
Farkas András Operaénekes

Farkas András Operaénekes

Farkas András  roma származású énekművész, operaénekes. 2019- ben szerezte meg mesterdiplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Mestere Kertesi Ingrid Liszt Ferenc díjas operaénekesnő, kiváló és érdemes művész. 2012-2017 között a Jezsuita Roma Szakkollégium tagja, három évig a Diákbizottság vezetője volt. 2015-2019 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke. 2015-ben a Szakkollégiumban hallgató társaival megalapították a Magyarországi Ifjú Értelmiségi Romák Társasága Egyesületet, melynek elnöke, és amely szervezettel a Roma Koordinációs Tanács állandó meghívottja is. Számos díj és ösztöndíj nyertese: 2015. Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj, 2017-2019: Ajka Város Művészeti ösztöndíjasa. 2018-ban Pro Cultura Minoritatum Hungariae miniszteri díjat kapott a roma fiatalokért végzett példamutató munkájáért és a felzárkózásukat segítő tevékenységéért. Szólistaként énekelt a Mátyás-templomban, a Deák Téri Evangélikus templomban, valamint a Magyar Állami Operaházban. A hazai fellépéseken túl többször énekelt külföldön, így Szlovákiában, Ausztriában, Csehországban és Olaszországban is.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök