2024 May 21., Tuesday/Konstantin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ki-Kicsoda?
Dr. Ökrös Oszkár

Dr. Ökrös Oszkár

Jogász, politikus, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára.

1981-ben született Budapesten. Középfokú tanulmányait 1994-ben az Eötvös József Gimnáziumban kezdte meg, ahol 2000-ben érettségizett. Ez évben felvételt nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára, ahol diplomamunkáját az Európai Unió közös biztonság- és védelempolitikájának működéséről és irányairól írta. 

Szakmai pályafutását 2007-ben kezdte meg az Európai Parlamentben, ahol szakmai tanácsadóként dolgozott a Fidesz-KDNP frakciószövetségben, egészen 2014-ig.

2014-től fokozatosan haladt előre a közigazgatási ranglétrán. 2014-2015 között a Miniszterelnökség Európai Uniós Ügyekért Felelős Államtitkárságán vezette az EU Jogi és Intézményi Osztályt, majd 2016-tól főosztályvezető-helyettesként az államtitkárság EU Koordinációs, Intézményi és Jogi Főosztályán dolgozott, ahol a főosztályvezetői pozíciót 2017-ben vette át, 2018-tól az európai igazgatói tisztséget is betöltve. 2019-ben az európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkárrá nevezték ki. 2021 óta az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára. 

Felsőfokú szinten beszél angolul. 

Házas, két gyermek édesapja. 

Dr. Ökrös Oszkár a Kossuth-díjas cimbalomművész, a 100 Tagú cigányzenekar szólistájának a fia. 

 

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök