2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Végérvényesen száműzzük a közéletből az ORÖ képviselőit!
2022. 02. 01. 00:00

Bátran kiáltsuk világgá: ez az ORÖ a cigányok ellen dolgozik, tagságát örökké száműzni kell a roma közéletből, és ezt a rendszert alapjaiban kell megreformálni!

Tegnap éjjel megkoronázta elmúlt 10 éves negatív tevékenységét az Országos Roma Önkormányzat, így végérvényesen bebizonyította: tökéletesen alkalmatlanná és méltatlanná vált a magyarországi cigányság képviseletére, és elvesztette maradék tisztességét és becsületét. A jelenlegi grémium minden idők legszégyenteljesebb testülete lett, és elrettentő példaként beírták magukat a történelemkönyvbe. Bátran kiáltsuk világgá: ez az ORÖ a cigányok ellen dolgozik, tagságát örökké száműzni kell a roma közéletből, és ezt a rendszert alapjaiban kell megreformálni!

 
Ha az ORÖ bölcsen döntött volna, akkor hónapokkal ezelőtt - ahogy erre fel is hívtam a képviselők figyelmét, és 2018-ban még petíciót is indítottam - egy társadalmi közmegegyezés alapján állították volna fel a nemzetiségi listájukat. Olyan személyeket jelölve, akiknek van társadalmi támogatottsága, akiket a választók is akarnak. Mert lássuk be, az nem törvény, hogy csak a 47 fős közgyűlés tagjai közül lehet jelölni, vagy csak és kizárólag Farkas Félix lehet a parlamenti szót nem szóló.
 
A magyarországi cigányságon belül abban társadalmi közmegegyezés van, hogy a szószólói tisztségre mind Farkas Félix, mind Agócs János alkalmatlan. Farkas Félix az elmúlt két ciklusban bebizonyította, hogy ő elsősorban a Fidesz pártérdekeit szolgálja, és nem a cigányságért emel szót, már ha kap egyáltalán az Országgyűlésben. Az ORÖ jelenlegi elnöke elmúlt két éves regnálása pedig megmutatta, mennyire nem egy karizmatikus vezető, és gyakorlatlanságával, felkészületlenségével nem tudná képviselni a cigányságot a törvényhozásban.
 
A két ember önteltsége, az önkontroll hiánya, a pökhendiségük, a hatalommal való visszaélésük alapján gondolják és gondolták azt, hogy ők bármire IS alkalmasak. Becsvágyuk alapján, ha kell, atomfizikusként is képesek lennének fellépni, ha az az egyéni gazdasági és politikai érdekeiket szolgája, miközben képességeiket már számos alkalommal demonstrálták. A „vagy én, vagy senki” elv alapján az sem érdekelte őket, hogy tegnap éjjel egy történelmi bűn elkövetői lettek a magyarországi cigánysággal szemben.
 
Bár sokaknak úgy tűnhet, mindössze két ember kakaskodásáról van szó, és ennek lett áldozata most a magyarországi cigányság, de ez csak részigazság, mert de ha mélyebben megnézzük, a tegnap éjszakai döntésképtelenség mélyebb problémákat is megmutat: Agócs János már hónapokkal korábban bejelentette, nem elégszik meg a „néma szószólói” szereppel, teljes jogú nemzetiségi képviselőként szeretne bejutni az Országgyűlésbe. Farkas Félixnek pedig az lett a küldetése, hogy ezt mindenáron megakadályozza. Még annak árán is, hogy ne legyen semmilyen szintű képviselete a cigányoknak a parlamentben. Farkas Félix számomra tegnap éjjel egyértelművé tette, hogy amennyiben Agócs János lesz a listavezető, megtámadja a bíróságon az eredményt, de ugyanezt az ORÖ elnöke is kész lett volna megtenni. A kölcsönös bírósági keresetben nagy valószínűséggel a kormánypárti jelöltnek számító Farkas Félix számára kedvező döntés született volna, ahogy azt az Alkotmánybíróság decemberi döntése is megmutatta.
 
Mondhatják azt sokan, hogy „ugyan minek a szószóló, eddig se volt semmi értelme” meg azt is, hogy „semmi jelentősége nincs a néma leventéknek”. De ez nem ilyen egyszerű! Ha egy 800 ezer fős népcsoport, vagy a képviseletükre választott 47 fős testület képtelen meghozni egy ilyen döntést, ha a személyeskedések, önjelöltségek miatt az a helyzet áll elő, hogy képviselet, szószóló nélkül marad a cigányság, akkor ez azt bizonyítja, a romáknak semmilyen érdekérvényesítő erejük nincs. Nem számítanak, hiszen egy ilyen egyszerűnek tűnő dologban sem tudnak dönteni. Egy döntésképtelen és alkalmatlan népcsoportra, egy választott testületre nemhogy a cigányok számára biztosított uniós támogatások milliárdjait, de még egy gombot sem szabad rábízni.
 
A következő négy évben az Országgyűlés nemzetiségi bizottságában senki nem lesz, aki képviselné a cigányság érdekeit, és senki nem szólalhat fel a törvényhozás falai között, ha a romákról lesz szó. De még csak protokolláris szinten sem lesz, aki képviselné a romákat.
 
Az ORÖ tagjai az egyéni, személyes érdekük, és a kormánypárt elvárása alapján feláldozták a magyarországi cigányság jövőjét, merényletet követtek el saját választóik ellen. Szembe köpték azokat, akik 2019 október 13-án bizalmat és hatalmat adtak számukra.
 
A lehető legnagyobb aljasságot követte ez az ORÖ tegnap a magyarországi cigánysággal szemben. A 13 órán át tartott közgyűlésük bebizonyította, hogy ezek a figurák tökéletesen alkalmatlanok a képvisletre. Azokat a képviselőket, akik már három-négy vagy öt cikluson keresztül szolgálták a különböző érdekeket, máshoz nem értve ezzel biztosítva megélhetésüket, végérvényesen nyugdíjba kell küldeni. Alapjaiban kell megreformálni ezt a rendszert! Örökre száműzni kell a közéletből az esküszegőket, akik fillérekért képesek eladni egy országot, egy népet, egy jövőt.
 
Azt hiszem eljött az idő, hogy a 2020 tavaszán tett ígéretemet valóra váltsam! Ahogy az akkori hivatalvezető székét kidobtam a Dohány utcai székházból a kukába, most a képviselőkkel kell megtennünk ugyanezt! Meg kell tisztítanunk a roma közéletet, a roma politikát! Magunkra maradtunk, senkiben nem bízhatunk, nekünk kell cselekednünk, hogy változás legyen!
 
ORÖ-s képviselő urak és hölgyek, végtelenül szégyellünk titeket!