2024 July 27., Saturday/Liliána, Olga napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Petíciót indított az MCF a szélsőjobbos önvédelmi mozgalom megszüntetéséért
2023. 09. 29. 00:00

Országos aláírásgyűjtő akciót indított a Kolompár Orbán által vezetett MCF a Mi hazánk nevű párthoz köthető Magyar Önvédelmi Mozgalom félkatonai szervezet megszüntetéséért, mert a roma tömörülés álláspontja szerint a cigányellenes megnyilvánulásaival ismertségre és népszerűségre törekvő szélsőjobboldali csoport a már jogerősen feloszlatott Magyar Gárda újjászerveződött alakulata.

Az MCF elnöke a roma nemzetiségi képviselőkhöz címzett, és a RomNet-hez is eljuttatott levelében arra szólítja fel a roma nemzetiségi önkormányzatokat, magánszemélyeket, aláírásukkal csatlakozzanak a szélsőséges szervezet feloszlatását kezdeményező bírósági beadványukhoz, meggátolva ezzel, hogy megismétlődjön a 2008.- 2009 közötti, hat halálos áldozattal járt romák elleni gyilkosságsorozat. Kolompár Orbán levelében kiemelte: nincs értelme az utcai felvonulásoknak, a pár száz fős tűntetéseknek, eredményesen csak a jog biztosította lehetőségekkel tudunk harcolni a szélsőjobboldali törekvések ellen, épp úgy, amikor a gárdista szervezet feloszlatásáért korábban 87.000 cigány ember aláírását gyűjtötték össze.

 

Mint ismeretes, a Jobbik 2007. augusztus 25-én alakította meg a Magyar Gárdát, a Fővárosi Ítélőtábla 2009. július 2-án hozott másodfokú döntésében jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet és a Magyar Gárda Mozgalmat.

 

Kolompár Orbán levele:

 

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Képviselő Testülete részére

 

Tisztelt Képviselő Testület!

 

Újra megjelent a roma társadalmat terrorizáló és félelemben tartó Mi Hazánk félkatonai, náci, magánhadsereg, az új köntösbe bújt „Magyar Gárda”.

Félelemkeltő, fekete egyenruhában, csoportosan járják a cigány lakta településrészeket, (cigánytelepeket) és attól sem riadnak vissza, hogy egy-egy cigány család udvarába, házába is bemerészkedjenek. Ez mára már napi szinten történik meg az országban, hol itt, hol ott.

Nem szabad megengednünk, hogy megismétlődjen a 2008.- 2009. évi roma ellenes támadássorozat, amelyben először a félelemkeltő masírozás mellett, molotov koktélokat dobáltak az éjszaka leple alatt roma családok házaira.

Majd bekövetkezett az, amitől mindnyájan féltük. Roma honfitársaink életét követelő gyilkosságok, amelynek ártatlan áldozatai lettek nők, férfiak és gyermekek egyaránt.

Akkor a roma társadalom összefogott a félkatonai terrorszervezettel szemben és az MCF által vezetett Országos Roma Önkormányzat 87.000 cigány ember aláírását gyűjtötte össze, majd a Legfelső Bírósághoz benyújtva megszüntette a náci gárdát.

Ma úgy látom, hogy ismét eljött az ideje az összefogásnak! Félre kell tenni, önös érdekeinket, pártpolitikai hovatartozásunkat, kicsinyes vitáinkat, hiszen ebben a kérdésben minden roma vezetőnek, hétköznapi roma embereknek a cigányságért való közös kiállás az elődleges feladatunk, hiszen gyermekeink és unokáink élete, jövője és biztonsága a tét.

Nincs értelme az utcai felvonulásoknak, a pár száz fős tűntetéseknek. Eredményesen csak a jog biztosította lehetőségekkel tudunk harcolni!

Nekünk felelősen gondolkodó roma embereknek, gondolni kell arra, hogy egy-egy ilyen településen tartott demonstrációnál, minden embert hazavárnak! Nem kockáztathatunk egyetlen családfő, anya, nagymama, feleség, gyermek vagy unoka életét sem, akik teljes biztonsága a szervezők az őket utcára szólítók felelőssége. Mi eljövünk a konfliktusos településről, de a helyi roma lakosság ottmarad. Nem lehet őket kitenni semmiféle esetleges atrocitásnak, megtorlásnak, mert egyetlen ember megsérülése, élete is túl nagy áldozat lenne.

Aláírásotokkal feljelentőkként csatlakozzatok a Magyar Önvédelmi Mozgalom (gárda) feloszlatását  kezdeményező bírósági beadványhoz. Kérlek településeden minél több roma és nem roma emberrel írassátok alá az aláírásgyűjtő ívet és postai úton kérlek, küld vissza az alábbi névre és címre: Kolompár Orbán 6120 Kiskunmajsa, Akácfa u. 18.

Az aláírásgyűjtés állásáról minden vasárnap 19 órakor tájékoztatást adunk a Facebook Roma Caffe adásaiban.

Közösen, csak együtt, győzhetjük le a nácikat!

 

Baráti üdvözlettel:

Kolompár Orbán