2024 July 13., Saturday/Jenő napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nyárünnep - Vakációköszöntő gyermekeknek a Városházán
2023. 06. 16. 18:41

A nyári szünidőt köszöntve rendhagyó gyereknapi rendezvényt szervezett a Phiren Amenca nemzetközi hálózat a tanév utolsó napján pénteken, a Budapesten, a Városháza udvarán.

A vakációköszöntő rendezvényen roma és nem roma tanulók, és a háború elől menekült, Budapesten menedéket kapott ukrajnai gyermekeik és szüleik vettek részt. Volt bűvész, bohóc, lufihajtogatás, sütemény, pogácsa, csokoládé üdítő, arcfestés és csillámtetoválás, hogy vidáman kezdődjön a nyári szünet.
 
A rendhagyó gyermeknapi eseményen több mint száz gyermek vett részt szüleikkel, vagy tanáraikkal, és a szórakoztató bohóc-, és bűvészműsorral jó hangulatban búcsúztathatták el a tanévet. A Főpolgármesteri Hivatal udvarán tartott eseményen részt vett Dr. Bősz Anett, Budapest humán területért felelős főpolgármester-helyettese, és menekülteket segítő Migration Aid vezetése, akiknek támogatása révén magyarul nem, vagy alig beszélő, az ukrajnai háború során ostromlott városokból elmenekült családok a magyar fővárosban kaphattak oltalmat. A menekült családok gyermekei a teljes tanévet budapesti iskolákban járták ki.
 
A rendezvény főszervezője, Herfort Marietta, a Phiren Amenca igazgatója azt mondta, e Nyárünnep nevű rendhagyó rendezvényükkel egy vidám hangulattal induló vakációt szerettek volna indítani a tanulók számára, akik egész évben erre az utolsó tanítási napra készültek.
 
Lehet, hogy egy kép erről: gyermek
 
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember
 
Lehet, hogy egy kép erről: gyermek
 
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és tömeg
 
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, sakk, a Brandenburgi kapu és tömeg
 
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, a Brandenburgi kapu és utca
 
Lehet, hogy egy kép erről: gyermek
 
Lehet, hogy egy kép erről: gyermek, robogó és utca