2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hat év börtönt kér az ügyészség Agócs Jánosra
2023. 02. 22. 17:12

A maximálishoz közeli, 6 év letöltendő börtönbüntetést, és 2 millió forint pénzbírságot, mellékbüntetésként pedig 6 év közügyektől eltiltást kér az ügyészség az Országos Roma Önkormányzat elnökére abban az esetben, ha Agócs János a bíróságon már az előkészítő tárgyaláson a váddal egyezően elismeri bűnösségét. Ha nem, a tárgyalást megtartják, és a bíróság akár a maximális 8 év börtönbüntetést is kiszabhatja rá, de akár az ügyészség által ajánlott 6 évnél kevesebbel is megúszhatja.

Agócs János a bíróságra most benyújtott vádirat szerint 30 millió forintért árulta az elnöki tisztségét, és a roma politikust az ügyészség „álvásárlással”, az ORÖ elnökhelyettesének, Ifj. Farkas Lászlónak a közreműködésével buktatta le tavaly augusztus végén. A bűncselekmény elkövetésében tetten ért roma politikus két hónapot töltött előzetes letartóztatásban, de miután november elején teljes körű beismerő vallomást tett a nyomozó ügyészek előtt, megszüntették ellene a kényszerintézkedést, így azóta szabadlábon védekezik.

 

RomNet

 

Hivatalosan még mindig Agócs János az Országos Roma Önkormányzat elnöke, aki év végéig szabadságon volt jelenleg pedig betegállományban van.

 

Agócs János ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség két rendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. Az ORÖ vezetőjének előkészítő tárgyalása, vagy büntetőeljárása nagy valószínűséggel ősszel kezdődhet legkorábban.

 

 

RomNet

 

 

Agócs János | Alfahír