2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Meghalt Sárközi János József „Dundi”, az ORÖ képviselője
2022. 05. 23. 00:00

Elhunyt Sárközi János József, vagy ahogy az egész ország ismerte, „Sárközi Dundi” Tolna megyei roma politikus, a szekszárdi cigány önkormányzat elnöke, az Országos Roma Önkormányzat képviselője.

A roma politikus, aki 2019-ben a Firosz színeiben nyert nemzetisági képviselői mandátumot, korábban a Lungo Drom megyei roma politikusa és kisebbségi képviselője volt, hétfő délután érte a halál.
 
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Sárközi Dundi 1962-2022 RomNet”
 
 
Sárközi Dundi súlyos betegsége ellenére az elmúlt hetekben, hónapokban is aktívan ellátta képviselői munkáját, részt vett és szervezője volt a megyéjében a roma napoknak, kulturális rendezvényeknek, és ott volt az ORÖ legutóbbi közgyűlésein is. Sárközi Dundi idén szeptemberben lett volna 60 éves.
 
Agócs János közölte, az elhunyt képviselőt az ORÖ saját halottjának tekinti.
 
Az ORÖ közlerménye:
 

Mély megdöbbenéssel értesültünk, hogy képviselőtársunk, Sárközi János József, ahogyan ismertük, Sárközi Dundi, a mai napon feladta a harcot, legyőzte őt betegsége. Mindannyian bíztunk abban, hogy erősebb lesz a kórnál, és újra a legaktívabb, legelszántabb képviselőként dolgozhat nemcsak a Tolna megyei, hanem a teljes magyarországi cigányságért. A hazai roma társadalom ismert és elismert közszereplője az egyik legaktívabb tagja volt a 2019-ben alakult Országos Roma Önkormányzatnak, súlyos betegsége ellenére is részt vett a közgyűléseken, aktív szerepet vállalt a kulturális és közéleti események szervezésében és lebonyolításában. Erős volt, betegségére hivatkozva soha nem vonta ki magát a munka alól, és reményteljesen nézett a jövő felé, tele tervekkel, ötletekkel. Erről beszéltünk két nappal ezelőtt, szombaton is, amikor betegágynál meglátogattam.

Sárközi Dundi képviselőt az Országos Roma Önkormányzat saját halottjának tekinti, temetéséről, a családdal egyeztetve később intézkedünk.

 

Képviselőtársunk, barátunk, nyugodj békében!

 

Agócs János elnök