2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Új önkormányzati szövetség alakult a fővárosban
2011. 02. 14. 00:00

A Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökének kezdeményezésére megalakult a Fővárosi Cigány Önkormányzatok Szövetsége (FCÖSZ). A most létrejött új szövetség elnökévé Csóka János Pált választották.

Az FCÖ és az FCÖSZ így, együttesen képviselheti mind a főváros, mind a kerületi önkormányzatok felé a kisebbségi választójogi törvényből adódó feladat-, és hatásköröket.

 

A hosszú távú cél elérése, a kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzatok közötti párbeszéd, az együttműködés, a hatékonyabb érdekérvényesítés, főleg az alábbi területeken: Adósságkezelés, oktatás, foglalkoztatás, kivezetés a nyílt munkaerőpiacra, illetve a szociális politika.

 

A Fővárosi Cigány Önkormányzatok Szövetsége együttműködésének köszönhetően egységesen tudnak fellépni a fővárosi roma lakosság érdekképviseletével megbízott politikai entitások, szervek a kerületi önkormányzatok irányába is. Ezért az FCÖSZ felkérte Makai Istvánt, hogy haladéktalanul kezdeményezzen tárgyalásokat Tarlós Istvánnal, a fővárosi roma integrációról, a kisebbségi önkormányzatiságról, annak feladat és hatásköreiről, a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ helyzetéről.