2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Érettségi találkozót szervez a RomNet Farkas Flóriánnak
2016. 01. 17. 00:00

A RomNet Média Alapítvány és a RomNet.hu internetes hírportál érettségi találkozót szervez Farkas Flóriánnak, amelyre hívja és várja a roma politikus általános iskolai és gimnáziumi osztálytársait.

A RomNet a rendezvény teljes költségét átvállalva szeretne egy jó ízű és jó hangulatú találkozót szervezni azok számára, akik a legmagasabb pozíciójába jutott roma politikussal az általános iskola utolsó két osztályában, és a középiskolában a hétköznapokat is együtt töltötték. A múltidézés mellett a rendezvényen résztvevők felidézhetnék a maturálás boldog és szomorú pillanatait, és anekdoták mesélése mellett felidézhetik érettségi tételeiket, szóbeli és írásbeli vizsgájuk pillanatait. Bízunk abban, az ünnepi rendezvényre elhozzák az egykori osztálytársak tablóik fotóját, és olyan fotókat, amelyek az iskolás évek alatt, és az érettségi bizonyítvány átadásakor készültek.

 

Rendezvényünkkel a teljes roma társadalom nevében szeretnénk tisztelegni, és megbecsülésünket kifejezni az Országos Roma Önkormányzat volt elnökének, fideszes országgyűlési képviselőnek, miniszterelnöki biztosnak, a Lungo Drom elnökének, a Híd a munka világába foglakoztatási szövetkezet elnökének, a Fidesz parlamenti képviselőcsoport frakcióvezető-helyettesének, hogy életútjával, szakmai tevékenységével utat és példát mutatott az elmúlt három évtizedben az integrálódni akaró, a szegénységből kitörni vágyó cigányságnak.

 

A roma értelmiség példaképévé, a diplomázott, és diploma előtt álló roma fiatalok mentorává és atyjává vált roma vezető a lehető legjobb és legnagyobb példa, tanúbizonyság arra, hogy a tanulás az egyetlen kitörési pont bármilyen élethelyzetből. Bebizonyosodott Farkas Flórián életútjával az is, hogy soha senkinek nem jelenthet hátrányt politikussá, állami vezetői szintre való jutásában az, ha az általános iskola 7. és 8. osztályát felnőttként esti tagozaton végzi el, majd az ország egyik legjobb egyetemén kitűnő képesítéssel diplomát szerezzen úgy, hogy az órákon, előadásokon részt sem vesz.

 

Hisszük, hogy az okleveles politológusunk az ELTE társadalomtudományi karán kitűnő minősítéssel leadott és megvédett szakdolgozata, diplomamunkája a magyarországi cigányság legnagyobb és legfontosabb műve, ezért kezdeményezzük, hogy a dokumentum az egyetemi könyvtárból kikerülve sokszorosításra kerüljön, és abból hazánk minden egyes könyvtárába, középiskolájába és felsőoktatási intézményébe öt-öt példány kerüljön, és érettségi tétel, egyetemi oktatási tananyag lehessen.

 

Farkas Flórián érettségi találkozójának megszervezését azért vállalta magára a RomNet, mert a miniszterelnöki biztosnak az elmúlt egy évben történt sorozatos „megtámattatása okán” kilátásba helyezett személyiségi jogi perek, valamint a Nemzeti Adó és Vámhivatal által, jelentős értékre lekövetett költségvetési csalás miatt indított és folyamatban lévő nyomozások miatt minden bizonnyal ez évben sem lesz ideje.

 

Az érettségi találkozóra természetesen örömmel várjuk azokat a férfiakat is, akik 1975 és 1982 között szoros barátságot ápoltak Farkas Flóriánnal, és egy bentlakásos intézményben közösen tervezték a jövőt. Megvalósult álmaikról, további terveikről szintén beszámolhatnak a hangulatos rendezvényen, amelynek időpontját hamarosan közöljük.

 

 

 

RomNet