HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Kamarás István: ALAPJÖVEDELEM, MINT CIVILIZÓCIÓS KÉNYSZER

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 December 14    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A finn kormány hamarosan előterjeszti a parlament elé az alapjövedelem bevezetéséről szóló törvényjavaslatot, amely példaértékű útmutató az európai társadalom számára és minden magát civilizáltnak valló népnek.

Hirdetmény

 

A történelmi jelentőségű döntés arról szól, hogy Finnországban minden állampolgár alanyi jogon havi alapjövedelmet kap majd, melynek mértéke 800 euró, tehát körülbelül 250 000 Ft lesz személyenként. Ez a döntés —több évszázados késéssel ugyan, mégis megszületett—nem gazdasági és nem pénzügyi kérdés elsősorban, hanem etikai. Talán úgy is fogalmazhatnánk, hogy civilizációs kérdés, ugyanis minden olyan embernek, akik a környezetünkben élő emberekért, társadalomért felelősséget vállalnak, számot kell adniuk arról, hogy a társadalom egy nagyon szűk magja milyen jogon sajátítja ki az anyagi források jelentős részét úgy, hogy közben embertársai többségét mesterségesen mély nyomorban tartja, ellehetetleníti, esélyt nem adva még a tisztességes megkapaszkodásra sem. A számadás Finnországban megtörtént: havi 800 euró lehetőséget teremt minden embernek egy tisztességes életre, illetve a mesterségesen teremtett modern rabszolgaságból való kilábalásra.

 

Az Opre Roma-Cigány Demokrata Néppárt az alanyi jogon járó jövedelem kiküzdéséért száll síkra Magyarországon. A Cigány Önrendelkezés Világnapján bontottunk zászlót az alanyi jogon járó jövedelem ügyében. Mi egy civilizált társadalomban szeretnénk élni, amely nem engedheti meg magának, hogy gyermekei a nincstelenség miatt éhezzenek. A demokrácia adta lehetőségekkel élve kiküzdjük, hogy minden magyar állampolgár alanyi jogon 100 000 forint alapjövedelmet kapjon. A várandós anyukák ennek dupláját, tehát 200 000 Ft-ot kell, kapjanak havonta. 

 

Ez a —kvótarendszer bevezetése mellett— legfontosabb programpontja Pártunknak. Az alanyi jogon járó havi 100 000 Ft jövedelem bevezetésével kívánjuk szavatolni azt a társadalmi békét, mely mindannyiunk közös akarata.

 

Mi bízunk a Jóistenben, hogy akaratunkon lesz az ő áldása! Bízunk embertársaink tenni akarásában és támogatásában, hogy közösen összefogva leküzdjük gyermekeink kilátástalanságát és ezzel együtt egy új, jobb életet adunk át számukra.

 

Albertirsa, 2015. december 13.

 

 

 


 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Jegyzeteiket a szerk@romnet.hu címre várjuk.

  

Kamarás István (történész, politológus, az Opre Roma elnöke)Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt