HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Teleki László: Levélírások helyett a cigányságért kellene szót emelnie Farkas Flóriánnak!

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 December 12    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív
Hirdetmény

Szereptévesztésben él már öt éve a kormánypárt legfőbb cigányügyi kiválasztottja, Farkas Flórián, aki választott és kinevezett képviselőként, funkcionáriusként csak azok érdekeit nem akarja képviselni, akiket hivatott volna. Tényként kezelhetjük, hogy a Fidesz cigányügyi szövetségese, a Lungo Drom örökös elnöke, csak akkor szólal meg és ragad tollat, ha dicséretet vár, vagy arra Fidesz kormány tagjaitól utasítást kap.
Szégyenteljes és nevetséges, hogy a magyarországi cigányság első számú képviselőjének tartott Farkas Flórián kormánypárti parlamenti képviselőként 2010 és 2014 között mindössze öt alkalommal szólat fel az Országgyűlésben, míg ebben a kormányzati ciklusban, az elmúlt nyolc hónapban egyetlen egyszer sem emelkedett szólásra. Pedig lett volna miért. 

 

Magyarországon soha nem látott mértékben nőtt a szegénység, a cigányság eddigi legmélyebb szociális válságban és társadalmi kirekesztettségben tengődik.

 

A roma közösségek elleni atrocitások,a szegényellenes kormányzati intézkedések, a civil szervezetek ellehetetlenítése,nemzetiségi önkormányzati választási törvény, a költségvetési források elvonása, az oktatási szegregáció kérdése számtalan alkalmat és lehetőséget adott volna arra, hogy kormány párti országgyűlési képviselőként, vagy az Országos Roma Önkormányzat elnökeként megnyilvánuljon. egyetlen egyszer sem emelte fel szavát, nem írt levelet kormánypárti képviselőtársainak, nem szólat fel Brüsszelben a romák érdekében. Sem képviselőként, sem elnökként, sem miniszteri és miniszterelnöki funkcionáriusként. Viszont siettet szembeszállni ellenzéki politikusokkal, uniós képviselőkkel, szóban és írásban egyaránt, ha Orbán Viktor miniszterelnököt sérelem érte.

 

Farkas Flórián most annak érezte szükségét, hogy levelet küldjön John McCain amerikai szenátornak, és dicshimnuszokat zengjen a kormány és a saját maga politikai tevékenységéről. Javaslom, levélírásokra fordított ideje helyett a miniszterelnöki megbízott inkább tételesen számoljon el a valós eredményeikkel és figyelmét a valós társadalmi problémákra, a cigányság katasztrofális helyzetének megoldására fordítsa. Erre használhatja parlamenti mandátumát, befolyását, apparátusát, és az állami költségvetésből, vagyis az adófizetők pénzéből kapott százmillióit.

 

Teleki László

 

A szerző az MSZP országgyűlési képviselője, volt romaügyekért felelős államtitkár Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt