2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az MC elnökeként feljelentést teszek Balog Zoltán miniszter ellen
2014. 08. 09. 00:00

A Magyarországi Cigányok Fóruma –Összefogás Magyarországért Párt elnökeként feljelentést teszek Balog Zoltán miniszter ellen.

Fővárosi Főügyészség 

Budapest, Akadémia u. 13.

 

Tisztelt Főügyészség!

 

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a közelmúltban a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a roma holokauszttal kapcsolatban a következő kijelentést tette:

 

„Azt fontos tudni, hogy Magyarországról semmifajta roma, cigány deportálás nem történt, az Ausztriából történt, tehát a magyar cigányokat is onnan vitték el, és ezért valóban Magyarország is érintett, a számok azok nagyon változóak.”

 

A fenti kijelentés nagy nyilvánosság előtt hangzott el, így alkalmas arra, hogy a holokauszt relativizálásának a Btk. 269/C. §-ba ütköző bűntettét valósítsa meg, mely  szerint „aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

 

A fentiek alapján a Magyarországi Cigányok Fóruma –Összefogás Magyarországért Párt nevében

feljelentést

kívánok tenni Balog Zoltán miniszter ellen.

 

Kérem a tisztelt Főügyészséget, hogy a feljelentésem alapján eljárni szíveskedjenek!

 

Budapest, 2014.08.08

Tisztelettel:

                                            Ifj. Bogdán János

         elnök

                                              Magyarországi Cigányok Fóruma –Összefogás Magyarországért Párt

 

 

 

 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Jegyzeteiket a [email protected] címre várjuk.