2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Balogh Miklós: Tisztelt Kállai Csaba Fővajda úr!
2012. 08. 03. 00:00

Úgy éreztem, hogy személyem és a Lungo Dromosok is csak egy embert ismerünk el vezetőnknek, aki nem más, mint Farkas Flórián. Ameddig ő a Lungo Drom vezéregyénisége, én őhozzá kötelezem el magam.

Úgy éreztük, a rendezvényen baráti alapon veszünk részt. A regisztrációnál csak azt az információt adtam le, hogy Balogh Miklós a Hajdúböszörményi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és az Országos Roma Önkormányzat Hajdú-Bihar megyei képviselője. Kellemetlenül éreztem magam, mikor a bemondó nő szólított a nevemen, hogy: „Hajdúböszörmény vajdája fáradjon ki!” Úgy éreztem, hogy nem sérthetem meg azokat a roma embereket, akik a rendezvényen részt vettek.

 

De a 15 perces sajtótájékoztató után kinyilatkoztattam Önnek, hogy én nem vagyok Hajdúböszörmény vajdája és én az Ön személyére ill a vajdák esküjét nem raktam le, semmilyen vajda avatásom nem volt. Ha Önnek ennyit jelent, hogy valaki eskü nélkül vajda legyen akkor az Önök vajdasága önmagát járatja le. Igaz, hogy többen nyilatkozták a vajdák közül a beszélgetésünk alapján, hogy több olyan embere van a vajdaságnak, akik be vannak építve az ORÖ-be.

 

Úgy éreztem, hogy személyem és a Lungo Dromosok is csak egy embert ismerünk el vezetőnknek, aki nem más, mint Farkas Flórián. Ameddig ő a Lungo Drom vezéregyénisége, én őhozzá kötelezem el magam. Bizonyítja az elmúlt 20 év elkötelezettségemet arra, hogy míg a Lungo Drom él, addig én ehhez a szervezethez és a vezetőjéhez hű leszek. Nekünk az a politika melyet önök képviselnek, nem felel meg és kérem Önt a következőkben az ilyen kritikus helyzettől engem méltóztasson megkímélni.


Üdvözlettel:


Balogh Miklós

 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Jegyzeteiket a [email protected] címre várjuk.