HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

rOmaba: Zárug Péter Farkasnak!

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 November 30    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Tisztelt romaügyi és személyi főtanácsadó, politológus úr!

 

Az elmúlt hónapokban nagyon sok fórumon, napilapban hirdette és hirdeti, hogy milyen hatalmas áttörést jelent az európai politikában az, hogy Magyarország roma stratégiát készített, és így a teljes uniós közösségben ez a magyar iromány jelenthet majd megoldást nemcsak a hazai romáknak, hanem a teljes, mintegy 12 milliós közösségnek, népcsoportnak.

Hirdetmény

Nagyon nemes gesztus, kezdeményezés ez a „nagy politikától”. Szép, míves, arany tányérban, szalagokkal átkötve, cukormázzal leöntve tálalják mindezt, de azért néhány apró dologra mégis felhívnám a figyelmét. A marcipánöntet alatt bizony lejárt szavatosságú gondolatok, ötletek és vélemények vannak összeturmixolva, és csak a kommunikációs szalag (maszlag) tartja össze a széteséstől.

 

A nagy csinnadrattával kötött miniszterelnöki együttműködési megállapodás nem más, mint porhintés - már sokadszorra. A valós tartalmakat hónapokig nem lehetett megismerni, tartalmát titkolták, titkolják, és amint napvilágra került a dokumentum, láthattuk, valójában semmi újat nem mond. Tartalmában semmiben nem tér el attól, amit az elmúlt másfél évtizedben kötött és alkotott megállapodások, hosszú-és rövid távú cselekvési tervek tartalmaztak.

 

Így hát nevezzük nevén a gyermeket, ez a dolgozat nem más, mint a „kétharmados” kormány és a romára keresztelt cigány önkormányzat (Fidesz és Fidesz-csatlós szervezet), hogy még pontosabban fogalmazzak, két fideszes országgyűlési képviselő által aláírt díszpapír.

 

Miért magasztalja az egekig ezt a tervezetet, és miért állítja azt, hogy jó és áttörést jelent a nemzeti roma stratégia? Csak nem azért, mert történetesen Ön írta?

 

Miért tájékoztatja félre írásaiban (legutóbb a mai, 2011. november 30-i Magyar Nemzetben) folyamatosan az olvasókat, embereket, hogy a Lungo Drom soha nem látott történelmi győzelmet aratott az országos kisebbségi választásokon, és Farkas Flórián mint hiteles, támogatott politikus jelenthet megoldást a romák helyzetének megoldására.

 

Felhívnám a figyelmét, hogy a Lungo Drom 1995-2003 közötti rémuralmát, semmittevését megelégelve egy Demokratikus Koalícióba tömörült egység elzavarta a korábban az MSZP-vel, MDF-el és mindenki mással együttműködő Farkas Flórián által irányított szervezetet. Az akkori, és az óvás miatt is megismételtetett választások eredményeként az 53 fős testületbe bizony csak a ma már fideszes politikus és akkori alelnök-társa, Ifj. Bogdán János került be, tehát botorság a Lungo Drom soha nem látott, és történelmi győzelméről beszélnie.

 

A Hazafias Népfronttól indult, és a most a kommunistákat elítéltető Fidesz-kormány miniszterelnöki megbízotti státuszig emelkedő Farkas Flórián politikai nagyságát és tehetségét, eredményeit mi, romák, és a roma közéletet ismerő, nyomon követő emberek, jól ismerjük. Emlékszünk rá, hogy milyen áttörő eredményeket ért el az irányítása alatt lévő országos önkormányzata két cikluson keresztül, milyen konstruktív javaslatokkal, ötletekkel segítette a cigányság felemelkedését, élethelyzetének javítását az utóbbi nyolc éves képviselősége alatt. Akár az ocö-, akár a parlamentben!

 

Farkas Flóriánt az elnöki székből történő elmozdítása után csakis a fideszes országgyűlési mandátuma és a politikai segítsége mentette meg egy eljárás alól, mert ismerjük az OCÖ-s tevékenységét vizsgáló számvevőszéki jelentést.

 

Kérdezném én? Mitől hitelesebb Farkas Flórián, mint Kolompár Orbán? Attól, hogy az egyik ellen elindult az eljárás, a másikat pedig megmentette egy köztársasági elnöki kegyelem és az ügyet három évtizedre titkosították? Egyik kutya, másik eb. A valóság, hogy egyik sem különb a másiknál, politikai alkuk által, a cigányság nyakába ültetett pártkatonák!!!

 

A Lungo Drom elnökének személyét fényező megnyilvánulások, újságcikkek már csak azért sem etikusak Öntől, mert Farkas Flórián politikai tanácsadójaként tevékenykedik, és ez bizony önfényezés, öndicséret, amely a romák között is büdös.

 

Javaslom, néha konzultáljon a roma közéletet, politikát valóban ismerő értelmiségiekkel, gondolkodókkal, tevékenykedőkkel, így talán hasznosabb és ésszerűbb ötletekkel tudja segíteni a Lungo Drom, vagy netán a kormány munkáját.

 

Arra is megkérném, hogy mint Farkas Flórián tanácsadója, javasolja főnökének, hogy ne beszéljen ostobaságokat a televíziókban. Legutóbbi megnyilvánulásakor ugyanis azt mondta, azon csodálkozik, hogy miért nem akarnak egész Európából Magyarországra menekültként érkezni a cigányok, hiszen csak itt van egyedül stratégia, politikai akart és pénz.

 

Pusztán jól csengő ígéretekkel, hangzatos szavakkal, kommunikációval nem lehet megoldani nagyon fontos kérdéseket. Néha meg kell szólalni a konkrét helyzetekben, nem homokba dugni a fejet, meghajolva a párt és frakciófegyelemnek, elvégre Farkas Flórián „történelmi megbízatása” nem a parlamenti mandátumára, hanem az OCÖ-elnöki székére vonatkozik. És ebben a minőségében pedig a cigányságot, nem a kormánypártot kell hogy képviselje!

 

 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Jegyzeteiket a szerk@romnet.hu címre várjuk.


Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt