2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Szabó Zoltán: Cigánybűnözés az egész világ?!
2011. 04. 19. 00:00

Aki eddig azt hitte, hogy az Echo Tv-nél jobbra már harcsabajuszos betyárok olvassák a híreket fokossal a kezükben, azoknak az N1 Híradó kísérleti internetes adása csalódás lesz.

A Nemzeti 1-es naponta jelentkező hírblokkja a közszolgálati televízió pár évvel ezelőtti, lendületesen masírozó zenéjét ötvözi a HírTv arculatával: az eredmény pedig olyan, mint amikor egy kerületi tévében azt játsszák, hogy ők a CNN. Ráadásul az N1 Híradójában mindig esik, a virtuális háttérben szemerkélő esőben valahol ott a Parlament, de azért a műsorvezető mögé nézve mégis az az érzésünk, mintha egy Nagy-Magyarország matricákkal díszített, szakadt Golf párás ablakain néznénk ki a sárban araszoló magyar valóságra. Minden szürke és hideg, az eső meg csontig hatol, és valahol odakint biztos ott vannak a cigányok is, meg a zsidók.

 

 

 

Azért az már a kísérleti adásokból is jól látszik, hogy egy nemzeti radikális tévébemondónak sem kell már konfekció mente, derékban slankított cifraszűr, vagy merészen sliccelt abroncsszoknya, elég, ha úgy néz ki, mint bármely átlagos használtautó-kereskedő, esetleg lagziba készülő műkörmös. Néveri Ferenc Igor mindezt egy érettségi öltönnyel oldja meg, váltótársa, Seszták Szidónia viszont Kiszel Tünde és D. Tóth Kriszta ruhatára közt csapong adásról adásra.

És hogy miért csinál úgy a Jobbik, mintha lenne egy európai értelemben vett hírcsatornája? Elég csak a műsorvezetőket figyelni, hogy megértsük: megpróbálják közönyös hangon beolvasni, mintha csak arról lenne szó, hogy forgalmi dugó alakult ki az M0-áson, de azért valójában minden egyes alkalommal kéjes gyönyört éreznek, amikor egy átlagos hírműsor díszletei közt kimondhatják, hogy cigánybűnözés. Az N1 ugyanis egy valódi pártműsor kereskedelmi híradónak álcázva, ilyet gyártatott volna Rákosi Mátyás is, ha megéli a digitális átállást, meg a családi csomagot.

Éppen ezért az N1 úgy tesz, mintha a Jobbik programja nem is csak politikai program lenne, hanem az egyetlen és objektív valóság. Persze a pártban biztos ütemesen tapsolnak, hogy a zsidó-kommunista médiatúlsúly ellenére is van végre hangja a magyar igazságnak, de azért ez akkor is csak egy béna propagandatrükk: nem is csak az a baj, hogy az N1 Magyarországán éjjel-nappal cigányhordák rohamozzák a jó magyar gazdákat, csak hát a hírműsor szerint erről nem gondol semmit a Jobbikon kívül egyetlen párt sem. Meg úgy általában nem gondol senki semmi mást, mint amit Vona Gábor, vagy ha igen, akkor hazaáruló.

A Kuruc.info legalább őszintén, rendületlenül menetel a Waffen-SS rohamsisakjában, az N1 viszont eljátssza, hogy ő a Tv2. Kamerába fordul, és szelíd fél mosollyal a súgógépről beolvassa, hogy ma esti vezető hírünkből kiderül, a cigányok valójában zombik, akiket New York-i rabbik szabadítottak a hazára. Maradjanak velünk!

 

 

Csak az a baj, hogy ez itt nem tévé, csak a Youtube. Az N1 munkatársai szemmel láthatóan imádnak hírcsatornását játszani, imádják az unalmas vágóképeket, az unalmas öltönyöket és a hosszan beszélő politikusokat. Csakhogy az interneten semmi szükség ilyesmire, sőt kimért bemondók, meg inzertek sem kellenek. Pár perces videókat akar a célközönség, amiket a multinacionális nagyvállalat igájában senyvedő egyszeri nemzeti radikális is végig tud nézni, amíg a belga főnök cigiszünetet tart. Persze, akkor nem tudnának napról napra úgy csinálni, mintha ők lennének az ősmagyar Bárdos András. Vagy a hazafias Erős Antónia.