2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek
2011. 04. 06. 00:00

Tisztelt Ex Miniszterelnök Úr!Engedje meg, hogy a Magyarországi Cigányok Országos Fórumának (MCF) nevében köszönetet mondjunk Önnek, a szélsőséges náci eszmékkel szembeni következetes kiállásáért.

Ön emberségből ismét kitűnőre vizsgázott Molnár Csabával együtt a roma gyilkosság sorozat elkövetőinek tárgyalásán való részévételével. Ezen lépésével ismételten bebizonyítja, hogy politikusként nem tesz különbséget, ember és ember között, nem használ kettős mércét, ha a magyarországi cigányságról van szó.

 

Bár egyes politikai pártok és az őket kiszolgáló médiumok keményen kritizálják, támadják Önt tegnapi lépéséért.

 

Álláspontunk szerint Önt nem kritizálni és támadniuk kellene a tárgyaláson való megjelenése miatt, hanem Önt követve ott kellett volna, hogy legyenek a tárgyaláson. Osztozniuk kellett volna az életben maradt családtagok gyászában és fájdalmában, ahogyan Ön és mi felelős roma politikusok emberségből, kötelességből megtettük és megtesszük folyamatosan. Nem is az számít, hogy ők mit tesznek és mondanak bár felelős kormányzati politikusokként elsődleges feladatuk lenne egyenlő mércével a hatályos alkotmány szerint kiállni és megvédeni minden magyar állampolgárt.

 

További következetes munkájához kívánunk Önnek erőt, egészséget, politikai pályafutásához, céljainak eléréséhez sok sikert.

 

Az őszinte és egyenes ember nem tud a bőréből kibújni és a lelkiismeretével szemben menni.

 

Budapest, 2011. április 06.

ifj. Bogdán János s.k. Kolompár Orbán s.k. Balog József s.k.