HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Orbán István ckö elnök – kontra Rátosi Ferenc polgármester

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Orbán István, Sümeg
2011 Március 18    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Sümeg  város polgármestere Rátosi Ferenc hatáskörét túllépve 2011. február 10-én a helyi televízióban utalást tett arra, hogy a város költségvetési hiányának lefaragásához a Sümegi CKÖ költségvetéséből  emelnek le a segélyezési célokra tervezett kerethez.

Hirdetmény

Döntését azzal indokolta, hogy a kisebbségi önkormányzat az előző időszakban „reprezentációra és bálokra költötte  el a pénzt”, ahelyett, hogy a rászorulókat segítette volna.

 

Ezzel a nyilatkozatával Rátosi Ferenc polgármester bebizonyította, hogy nem ismeri a törvényt, de az még rosszabb, ha ismeri és nem akarja betartani azt.

 

Rosszindulatú és lejárató hatásúnak tartom, amikor a település polgármestere félretájékoztatva a város lakóit, a helyi kisebbségi önkormányzat testületét rossz színben feltüntetve beszél munkánkról. Szavai szembeállítanak minket választóinkkal, akiket nem volt egyszerű meggyőzni arról, hogy a kisebbségi törvény alapján mit tehet és mit nem tehet egy kisebbségi önkormányzat. Ezt hitelteleníti most a város polgármesterének nyilatkozata, aki azt sugallta, hogy eddig is inkább segélyekre kellett volna költeni az állami támogatást és nem pedig a törvényben biztosított működésre és kulturális, hagyományőrző, identitást erősítő rendezvényekre.  Most  pedig ő, mint polgármester a hatalom eszközével „igazságot” szolgáltat  és a szegény emberek segélyezésére költi a ckö pénzét.

 

Szeretnénk tudni mi volt a célja a Sümegi Cigány Kisebbségi Önkormányzatot – és ezzel saját magát is – lejárató nyilatkozatával. A helyi ckö testületének tett ígérete ellenére sem vállalta a nyilvánosság előtti helyreigazítást. Miért jó az számára, ha abban a tudatban hagyja a helyi lakosságot, hogy felelőtlen, támogatásra, együttérzésre alkalmatlan kisebbségi képviselői vannak a városnak?

 

Ha Rátosi Ferenc polgármester ilyen járatlanságot mutat jogi, etikai és költségvetési kérdésekben, vajon nyugodt szívvel rábízhatjuk-e egy egész város vezetését,  működtetését?

 

 

                                                                                                         Orbán István

                                                                                                  Sümegi CKÖ elnökeHirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   romungro  | 2011 Március 20 21:28:20 like(0) dislike(0)

A magyar települések 90%-ában a polgármesterek a tehetségtelenségüket, a tehetettlenségüket és az alkalmatlanságukat azzal akarják palástolni, hogy nyíltan cigányellenesnek mutatják magukat.Ezzel akarnak tetszelegni a választók előtt, és sajnos ez be is jön nekik. Ma magyarországon politikai tőkét lehet csinálni, pusztán cigányellenességből.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Száműzött roma művészet

  • Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

  • Lemondott az FCÖ elnöke

  • Csóka János Pál lett az FCÖ elnöke

  • Jövő pénteken temetik el Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt