2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Demeter János: Tisztelt Makai István Fővárosi Romaügyi Biztos úr!
2011. 03. 11. 00:00

A szervezetünk nagy örömmel fogadta a hírt,hogy a Fővárosi romáknak Romaügyi biztosa lett! Erre nagy szükség volt, már húsz évvel ez előtt meg kellett volna lépni.

NYILT LEVÉL


Tisztelt Tarlós István Főpolgármester úr!

 

Tisztelt Makai István Fővárosi Romaügyi Biztos úr!

 

A szervezetünk nagy örömmel fogadta a hírt,hogy  a Fővárosi romáknak Romaügyi biztosa lett! Erre nagy szükség volt, már húsz évvel ez előtt meg kellett volna lépni.

 

A fővárosi cigány lakosság súlyos szociális,lakhatási, megélhetőségi és munkanélküliségi problémákkal küszködik.

 

Tisztelt Romaügyi biztos úr! 

 

A szervezetünk azt javasolja,hogy a fővárosi roma-civil szervezetek és cigány kisebbségi önkormányzatok vezetőit kerek asztal beszélgetésre kell invitálni, ahol mindenki elmondhatja a javaslatait. Közös programot kell kidolgozni, elfogadni és megvalósítani a jövőre nézve! A program elfogadásakor költségvetési tervezetet kell benyújtani a Fővárosi Közgyűléshez és a Kormányhoz is! A súlyos szociális problémákat azonnal meg kell kezdeni kezelni, NEM szabad engedni,hogy ez tovább süllyedjen,mert ezáltal a cigányság a társadalomra nézve, veszélyessé válhat! Nem szabad megengedjük,hogy a szélső jobb oldali erők ezt kihasználják és a cigányságot eszközként felhasználják. Itt szeretnék külön köszönetet mondani Tarlós István Főpolgármester úrnak,hogy ezzel a kinevezéssel egy nagy lehetőséget adott a fővárosi romáknak.

 

Tisztelt Makai István Fővárosi Romaügyi Biztos úr!

 

Kérjük fontolja meg levelünket,javaslatunkat a Roma felzárkóztató és válságkezelő roma kerek asztal létrehozásáról. Közösen kezdjük el a munkát a Fővárosi Romákért!

 

Budapest,2011-03-11.

 

Tisztelettel: Demeter János                                                      

                        Elnök