HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Balogh Gusztáv: Farkas Flórián mondjon le!

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 02    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Nyílt levél Farkas Flóriánnak, az Országos  Roma Önkormányzat 53 képviselőjének, és a területi cigány önkormányzati testületeknek, települési kisebbségi önkormányzatoknak!

Hirdetmény

Tisztelt Farkas Flórián, kedves képviselőtársaim!

 

Azért írom és azért merem megírni ezt a levelet, mert már semmi vesztenivalóm nincs, mint roma képviselőnek. Ellenben az esküm megkívánja a közösségemért való harcot, akár saját érdekeim ellenében is. Nemcsak csalódtam, de ki is ábrándultam, ha tetszik ellehetetlenítették képviselői munkámat, becsapták közösségemet. Cigányügyben ma gonosz, gondosan megrendezett színdarab folyik Magyarországon!

 

A rendező, a megrendelő a Fidesz kormány, a kivéreztetett, statisztaszerepbe taszított főszereplője a cigányság, az előtérbe tolt főkirályi asszisztens Farkas Flórián, a fizetett stábot pedig a Lungo Drom képviselőnek mondott vezető romái, a kényelmes székben pöffeszkedő holdudvar alkotják.

 

Jelen levelem írott formában is eljuttatom az Országos Roma Önkormányzathoz, remélve, hogy a benne foglaltak megtárgyalásra kerülnek majd a következő OCÖ-ülésen, és végre talán Farkas Flórián is veszi egyszer a bátorságot és a fáradtságot, hogy válaszol saját közösségeinek kérdéseire, ahelyett, hogy nagyhangú, egyszemélyes színdarabokat, közössége hangja iránt süket monológokat adjon elő pár havonta. (Pedig mindenki – a közössége is – párbeszédet várna tőle, jogosan!)

 

1. Először is: el lett véve a pénz a cigány közösségi képviselettől! Flórián elnök úr! Mióta kineveztek miniszteri biztosnak és országos Roma Önkormányzati elnök lettél, 60%-kal csökkent a CKÖ-k költségvetése. Vagyis kevesebb pénz jut arra, hogy a cigány kisebbség kultúráját ápoljuk, identitását erősítsük, érdekeit képviseljük. Mert egy CKÖ mindennapjai régóta nem békések – a cigány közösség túléléséért folytatott harc jegyében telnek el, mert a cigányokat nem szereti a többségi társadalom, lenézik a települési önkormányzatok, a Parlamentben is nyíltan lebűnözőzik és uszítanak ellene. A diszkrimináció mindennapos. A CKÖ-k, mint az ezen folyamatok elleni harc előretolt bástyái pedig szépen lassan elvéreznek! Erre kapnak valami támogatást – munkát, képzést, költségvetést, lehetőségeket - az óriási büdzsével rendelkező ORÖ (Országos Roma Önkormányzat – az OCÖ új neve) vezetéstől? Nem! Nem és nem! Flórián úr megkapja az országgyűlési képviselői fizetését, az ORÖ elnöki tiszteletdíját, a miniszteri biztosi fizetést, egyszóval jól él a holdudvarával együtt – eközben saját közössége a túlélésért, az utolsó falatokért küzd, szenved és szép lassan elkorcsosul!

 

2.  Engedtessék meg megkérdezni Farkas Flóriántól: ha már ilyen sok titulusa van, hogy-hogy még csak fel sem szólal a Parlamentben, mikor a Jobbik káros cigány népszaporulatról beszél? Kimondom: ez egyszerűen bűnös dolog! Attól, aki a közösségéért kellene éljen, s attól, aki ténylegesen a közösségéből él – méghozzá nagyon jól! Cserbenhagyja közösségét! Szégyen, hogy egy ilyen ember a vezetőnk. Én szégyellem magam ezért, mint roma ember! És teljesen megértem, hogy a többségi társadalom meg jót röhög rajtunk emiatt! Mert egy képviselő nem félhet! Nem hiszem el, hogy Flórián úr azért nem szólal fel ez ellen, mert félne! Ha így lenne, nem lenne alkalmas arra a sok posztra s munkára, amit betölt.

 

De ennél is rosszabb a helyzet. Ki kell mondani: láthatóan nem is érdekli, ha a saját népét bántják, fenyegetik és sárba tiporják! Mert az fontos volt, hogy az ORÖ egyik első kommünikéjében benyaljon a Fidesznek, elmondva, hogy mennyire jó itthon cigánynak lenni, mert nem nyomnak el minket. Mikor azonban ez megtörténik, ez ellen az ORÖ nem emeli fel a hangját, cinkosan hallgat – ez miért nem ugyanolyan fontos, mint a kenyéradó gazdának való talpnyalás?

 

Engem egyszerűen NEM ÉRDEKEL elnök úr nagypolitikai elkötelezettsége, tőlem lehet politikailag akármilyen színű: DE HA A SAJÁT KÖZÖSSÉGÉÉRT NEM ÁLL KI, S ELADJA AZT, AZT MÉLYEN ELÍTÉLEM, és emiatt SÚLYOS ÖNVIZSGÁLATRA ÉS LEMONDÁSRA SZÓLÍTOM FEL!

 

3. Megkérdezem aztán tisztelt elnök úrtól és a Lungo Dromos Országos Roma Önkormányzati képviselőktől: ki szavazott volna rátok, ha őszintén megmondjátok, hogy a cél a romaügyre fordított támogatások csökkentése? Ki szavazott volna rátok, ha tudjuk, hogy az ígéretekből semmi sem valósul meg? Furcsamód mikor délelőtt kinevezték Farkas elnök urat miniszteri biztosnak, azt délután már sajtótájékoztató követte, ahol ezt a kinevezett izgága büszkeséggel ország-világ tudtára adta. Mikor viszont az ő tudtával, az ő közvetlen Fideszes felettese kihirdette a döntést arról „suttyomban”, titokban, hogy a CKÖ-k finanszírozását 60%-kal csökkenti a kormány egy tollvonással, Flórián úr ezt valahogy nem sietett az OCÖ választások előtt az elektorok tudtára hozni (pedig kötelessége lett volna, mint romaügyi miniszteri biztosnak!), utólag pedig letagadta, hogy tudott volna róla!

 

Ha így van: alkalmatlan a posztjára. Ha nem így van, s hazudott: szintén alkalmatlan a posztjára!

 

Kedves Flórián, azt kell mondanom: ha tisztességes erkölcsű vagy, le kellene mondanod! Kritizáltuk a Gyurcsány kormányt, mikor ellenünkre hozott intézkedéseket. Kritizáltuk az előző OCÖ vezetést, mikor nem éreztük eléggé erősnek az érdekképviseleti munkáját. Most viszont az a kötelességem, hogy téged kritizáljanak, s azt mondjam: rosszabb vagy náluk, mert tudatosan a néped ellen cselekszel!

 

4. Ki kell mondani: a kormány célja láthatóan a cigány kisebbségi önkormányzatok és az érdekképviselet elvéreztetése. Megszűnt az antidiszkriminációs jogsegély szolgálat. Csökkent a települési és a területi CKÖ-k költségvetése. Az ORÖ egyetlen érdemi tevékenysége az lett, hogy untermankodjon a Fidesznek. Szétbombázza a CKÖ-ket, és ellehetetlenítse azon testületeket, ahol nem LD-os egyeduralom van. Most mondom: lehet, hogy hamis ígéretekkel és az elektorok tudatos félrevezetésével, fenyegetéssel és lejáratással a Lungo Drom nyerte a kisebbségi választásokat. De onnantól, hogy Flórián ORÖ elnök lett, a TELJES CIGÁNYSÁGOT KELLENE ESKÜJE SZERINT KÉPVISELNIE, A DEMOKRÁCIA JEGYÉBEN, S NEM A SAJÁT LD-ÁT ÉPÍTENIE-TÁMOGATNIA, ERŐSÍTENIE, ELLENTÉTET ÉS KONFLIKTUST GERJESZTVE A SAJÁT ROMA KÖZÖSSÉGÉBEN! E helyett már a választási kampányban is arról volt szó, hogy csak azok a CKÖ-k kapnak majd támogatást, melyet LD-osok alkotják. Ma pedig a saját kisebbségi önkormányzatomban, Sápon is azzal fenyegeti és hitegeti Flórián elnök úr Balogh Miklós megyei LD elnökén keresztül több képviselőtársamat, hogy ha nem mondok le elnöki posztomról, a Sápi Kisebbségi Önkormányzat nem kap támogatást.

 

Ellenben ha ezt megteszem, és LD-os többség lesz a sápi CKÖ-ben, akkor a legmagasabb támogatást kapja majd meg a CKÖ. EZ A FAJTA FENYEGETÉS SÚLYOSAN ANTIDEMKRATIKUS, KLIENTÚRAÉPÍTŐ, HAZUG ÉS ELFOGADHATATLAN. Aki ilyen eszközökkel politizál, az sunyi, veszélyes, diktátumra törekvő despota! Ezt a módszert és hangnemet tehát nyíltan vissza kell utasítanom a teljes honi roma közösség nevében. Továbbá emlékeztetnem kell mindenkit arra, hogy a LD mit ígért a saját képviselőinek: 140.000 Ft-os fix állást és fizetést! Ébresztő! Ez sem volt igaz, semmi nem valósult meg belőle! Bízom benne, hogy a LD-osok többsége jóhiszemű, és nem buta, nem megvesztegethető, s felismeri azt a szervezett hazugságot, színjátékot, melynek nap mint nap részesei vagyunk. Kikérem magamnak, hogy egy jól fizetett vezető képviselő megossza és egymás ellen uszítsa a saját közösségét!

 

5. És végezetül engedtessék meg nekem, hogy rámutassak: nemcsak érdemi európai roma stratégia nem létezik – sem a kormány, sem az ORÖ részéről – de egyetlen érdemi szakmai javaslatot, vitát sem ismerünk és tudunk felsorolni máig roma ügyben! Ez pedig szintén hamis és bűnös dolog – nem csak, mert ez lett megígérve, de főként azért, mert ez lenne a kötelessége mind a Fidesz kormánynak, mind az ORÖ-nek.

 

A fentiek okán tisztelettel kérem az ORÖ testületet, hogy nézzen szemben a fent felsorolt kérdésekkel, kritikával és problémákkal. Folytasson arról érdemi társadalmi párbeszédet és vitát a cigány közösség érdekében.

 

Farkas Flórián úrtól pedig azt kérem, hogy vegye a fáradtságot levelem átolvasására, s amennyiben nem ért egyet a benne foglaltakkal, demokratikus, nyílt úton válaszolja azt meg. Amennyiben pedig elismeri a benne foglaltakat, úgy azonnali hatállyal MONDJON LE!

 

Tisztelettel:

Balogh Gusztáv

OCÖ képviselő, a sápi CKÖ elnökeHirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 5 hozzászólás érkezett.

#5   kecskebéka  | 2011 Március 06 11:14:00 like(0) dislike(0)

EZ MÁR NEM CSIPP-CSIPP CSOKA

Balogh Úr

Az öszinteséged már ideje volt mert, aki tud mindent az te vagy és az 52 fő.

Ez a vezetés,nem vezetés bujon vissza a flóri a ge.........be, így a közösségeinket lealázva és szégyenben még az Kolompár sem vitte bele,  értsétek jól Flóri csak hazudik mint a Boxi is mint egy kutya .............................................

 

#4   1234  | 2011 Március 04 19:53:02 like(0) dislike(0)

egyet értek az elötem szolohoz nincs össze tartás mit fogunk csinálni kettöszáz ezer forintal az mire lesz elég nem ök meg fel veszik a sok pénzt

#3   19530327  | 2011 Március 02 16:24:16 like(0) dislike(0)

Egyetértek, de süket fülekre talál.A korrupt talpnyaló Flóri talán olvasni

sem tud, mert beszélni nem tud. Hűséges kutya módjára nyalja gazdája

talpát. Nem is értem hogy nem ütötték még agyon a cigányok.

#2   romungro  | 2011 Március 02 15:44:03 like(0) dislike(0)

Guszti, minden szavad igaz!!!  Ennek a farkaskutyának mennie kell!

#1   leleplezés  | 2011 Március 02 13:41:19 like(0) dislike(0)

Gusztikám, ez amit leírtál tökéletesen megállja a helyét, csak az a baj, hogy ezt Flóri még el sem olvassa, nem hogy választ adna, vagy talán lemondana az elnöki posztról.Te ezt jól tudod, hogy legfőbb vágya ez volt, hogy elnök legyen és ezért eladja a jó k...annyát is nemhogy még a cigányokat. 

2010.december 28-án az ő tudtával és beleegyezésével elvették a ckö-től a normatí támogatás 60%-t és ő ezt tudta, majd 2010. dec. 29-ei keltezéssel meg ki küld egy levelet, melyben azt ígéri, hogy 140.000-ft-os fizetés közalkalmazott jogviszony stb. Lesz itt a cigányoknak most a jogviszony!!? majd a fityes elhúzza  jobbikkal a cigányok sorsát és ebben a Flóri bólogató jancsi lessz. De azt kell, hogy mondjam, hogy megérdemeljük, bár mi is lesz, mert nem tudunk egységbe verődni és kimenni az utcára és tenni a dolgunkat.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt