2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kolompár Orbán: Nyílt Levél a Lungo Drom elnökének
2011. 01. 06. 00:00

Tisztességes politikus, tisztességes eszközökkel, a demokrácia játékszabályait betartva küzd, amely nem személyes érdekek elérése, hanem az általa képviselt népcsoport képviselete.

Nem lehet előre borítékolni egyetlen választás eredményét sem és ezt minden politikus tudja, mert csak akkor borítékolható egy eredmény, ha azt nem tisztességes eszközökkel érik el. Politikustársaid lejáratása, meghurcolása nem méltó, és nem tisztességes, főleg akkor, ha más szemében meglátják a szálkát, míg sajátjukban a gerendát feledik. A jelenlegi politikai és gazdasági helyzetben, amely Európa teljes cigányságára érvényes, valós programokra, következetes kiállásra, politikai és gazdasági érdekképviseletre van szükség. Nem olyan bábfigurákra, akik mások által meghatározott gondolatokat közvetítenek, még akkor is, ha azzal önmaguk, emberként, állampolgárként és cigányként sem érthetnek vele egyet.  Az elmúlt 20 év roma politikája és kormányzati intézkedései nem érték el azt a hatást és eredményt, amelyet vártunk. Nem tudtunk sem kormányoldalon sem ellenzékként olyan nyomást gyakorolni a mindenkori hatalomra, amely gyökeres változásokat eredményezett volna az oktatás, a foglalkoztatás, a lakhatás és a többi más fontos területeken.

 

Tisztelt Képviselőtársam!

 

Neked ezt látnod és tudnod kell, hiszen 8 évig vezetted az OCÖ-t! Álltál már a kormány oldalán, szövetséges politikusként és támogattad azt, majd pálfordulásoddal, ellenzéki politikusként szintén lehetőséged lett volna arra, hogy közel egy milliós lélekszámú népcsoport helyzetén, melybe te is beletartozol, pozitív elmozdulást eredményez.

 

A következő négy, vagy akár nyolc év politikája nem lehet egy olyan védőbástya, amely meggátolja azokat a törekvéseinket, amelyet együtt vagy külön-külön is elindítottunk hazai vagy uniós szinten. Fel kell ismernünk a lehetőséget és ki kell harcolnunk, hogy az évszázados lenyomás után a harmadik évezredben végre emberként és ne szavazógépként, megtévesztett és megvezetett emberként kezeljék a cigányokat. 

 

Azt kérem tőled, képviselőtársaidat, batátaidat ne áldozd fel a politika oltárán saját egyéni érdekeidért, 20 év után ne ígérj felelőtlenül a ckök-nek, mert te is tudod, hogy ez nem tisztességes, mert saját szavazóidat is becsapod – újra.

 

Maradj az, aminek születtél, és soha ne akarj más lenni, hiszen mások szemében te mindig az leszel, ami vagy: cigány.

 

Budapest, 2011. január 6.

 

Kolompár Orbán s.k.

MCF- OCÖ elnök

 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt - stilisztikai - szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Olvasóink által beküldött írásokat a [email protected] címre várjuk.