2024 May 01., Wednesday/Fülöp, Jakab napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ifj. Bogdán János: Roma Antidiszkriminációs Hálózat élt 9 évet
2011. 01. 05. 00:00

Kérjük a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, személyesen Navracsics Tibor miniszter urat, hogy gondolja újra és vizsgálja felül a hálózat megszüntetéséről hozott döntést.

2001 októberétől, 2010. december 31.-ig 11 ezren keresték fel a hálózatot, s kaptak ingyen jogi segítséget problémájuk megoldására.

 

2010. novembert 30.-án kelt körlevelében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára dr. Gál András Levente, mindenféle előzetes egyeztetés vagy tárgyalás nélkül arról tájékoztatta a hálózatban dolgozó ügyvédeket, hogy 2010. december 31. napjával felmondja a köztük lévő szerződést, ezzel megszüntetve a hálózatot.

 

Tiltakozunk az ellen, hogy a hálózat alapítóit és a munkában résztvevőket meg sem kérdezték! (Szerintünk Dr. Hende Csaba jelenlegi honvédelmi miniszter urat sem, aki akkor az alapító Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkáraként vett részt a munkában mindannyiunk megelégedésére)

 

Tiltakozunk az ellen, hogy jogegyenlőség érvényesítéséről, roma integrációról, törvény előtti egyenlőség érvényesítéséről beszél ma Magyarország önmagának és Európának, miközben romák ezrei előtt zárja el az utat az ingyenes jogi képviselettől, akkor, amikor megszünteti a hálózatot!

 

Kérjük a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, személyesen Navracsics Tibor miniszter urat, hogy gondolja újra és vizsgálja felül a hálózat megszüntetéséről hozott döntést, valamint az akkori alapítókkal kezdeményezzen egyeztetést a hálózat további működtetéséről.

 

A rendszerváltás óta egyértelművé vált számunkra, hogy ha romákról van szó, akkor Justicia kezéből ellopják a mérleget, mára kiderült, hogy nem csak az igazság mérlegét, hanem magát Justiciát is eltüntetik. Működő, fejlett demokráciában és jogállamiságban ezt nem hagyhatjuk!

 

Budapest, 2011-01-04

 Ifj. Bogdán János

                                                                                                                                             elnökhelyettes

MCF Roma Összefogás Párt

 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt - stilisztikai - szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Olvasóink által beküldött írásokat a [email protected] címre várjuk.