HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Horváth Tibor: Őszinte vallomás

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Horváth Tibor
2010 December 30    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Alulírott Horváth Tibor, a Nádudvari CKÖ megválasztott elnökeként elektorként fogok részt venni az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzati választásokon, képviselőtársaimmal együtt. Korábban már a nyilvánosság elé tártam, nyílt levél formájában – elkerülendő a találgatásokat és pletykákat – hogy miért, hogyan, milyen körülmények között léptem ki a Lungo Dromból. (2010 december 07-én kelt nyilatkozatom megjelent az ismert roma portálokon, ahogy szándékaim szerint jelen írásom is. Kiemelt hírként ma is olvasható többek között a www.romaujszovetseg.weboldala.net oldalon.)

Hirdetmény

Elegem lett az ígérgetésekből, a minden áron való hatalomakarásból, az alakoskodások és félrevezetések tömkelegéből – mind megyei, mind országos szinten. Úgy érzem tehát, most is meg kell szólalnom, el kell mondanom a velem történteket. Vallomással tartozom Farkas Flóriánról, ha tetszik Farkas Flóriánnak. Ne féljen senki: NEM szerelmi vallomásról van szó, sokkal inkább újabb kiábrándulási hullámról…

 

December 28-án délben ti. igen meglepett, mikor Farkas Flórián felhívott telefonon. (A beszélgetést – kihangosítva - családtagjaim is végighallgatták.) És folytatódott a jól ismert szóáradat: nekem szánt beszédében barát voltam, szövetséges, akinek most nagyon nagy szükség van a szavazatára! (Na jó, ezen nem lepődtem meg, innentől már inkább kaján érdeklődéssel hallgattam, vajon mit fog ígérni…) És igen… Flórián azt mondta: ne foglalkozzak a megyei LD vezetőjével, Balogh Miklós „Boxival” - akit ő tett fel az OCÖ-lista 23. helyére, s közismerten egyik fő bizalmasának számít. Azt ígérte: le fogja venni (MAJD…) Boxit az OCÖ-listáról, személyesen. Az én kezembe adja a Hajdú-Bihar Megyei Lungo Drom TELJES irányítását (majd…). Én jegyeztethetem be (eddig ugye még szervezeti kerete sem volt – ld. idézett cikkem), s ha megnyitottam a bankszámláját, még valamennyi pénzt is utal majd (…) rá. Egyet kell csak tennem: átállni (visszaállni) a Lungo Dromba. Ha megteszem, minden álmom valóra válik…

 

Na jó. Ébredjünk fel. Gondolkozzunk kicsit. Kedves Flórián! Azt kell mondanom, ha Te komolyan akartál volna valamit tenni, volt rá időd, lehetőséged. Az utóbbi egy évben semmi érdemlegeset nem tettél. Semmit! (Szerintem jót a cigányokért nyolc éves OCÖ-elnökséged alatt sem nagyon, ahogy ezt az ÁSZ jelentés is alátámasztja.) Nem most, az utolsó pillanatban kellene felkeresned tehát, hogy szavazzak Rád! Mert miért is? Pénzért? Hatalomért? Nekem nem ez a fontos! Nekem azok a cigány emberek fontosak, akiket képviselek, hiszed vagy sem. A cigány közösség. És egyszerűen szégyellem magamat, hogy ezzel szinte kisebbségben vagyok ma a roma képviselők között! Pedig nem nekem kellene szégyellnem magam, hanem talán Neked, aki megint végigtelefonálsz mindenkit a választások előtt, hogy szavazzon Rád! Ahelyett, hogy eddig tettél volna valamit azért, hogy jó szívvel rád szavazzunk!

 

Te most is minden eszközt megengedsz magadnak, hogy megszerezd a mandátumokat. Félrevezetsz, ígérgetsz, ha kell fenyegetsz, lejáratsz bárkit (a szürke füzetek után már itt van az új narancssárga papír is), akit veszélyesnek érzel a hatalmadra. De azt kell mondjam: lehetsz Te akármilyen miniszteri biztos, közéleti tevékenységed miatt az OCÖ-széked egyáltalán nem biztos!

 

Ha van egy kis tartás, akarat és őszinteség a cigány elektorokban, nem fognak rád szavazni. Én legalábbis biztos nem! Ígérhetsz nekem akármilyen széket s akármennyi pénzt. Először is: nem hiszem el! Én már nem hiszek Neked! És remélem, mások sem. Én már meg lettem vezetve. Köszönöm, annyi elég volt!

Másodsorban pedig: a szavazatom nem eladó. A Roma Újszövetség (Aba-Horváth Pista vezetésével) nem pénzzel és ígéretekkel vette meg a szavazatomat. Meg sem próbálták. És épp ezért vagyok most velük. Mert ők VALÓDI változást akarnak, és tisztességesen dolgoznak. Nem vezetnek félre senkit. Mindenkinek kinyújtották a kezüket - Neked is, a LD-nak is. Neked nem kellett! Az MCF-nek igen – de nem tudom észre vetted-e, Aba-Horváthék ettől nem kezdték el szépíteni Kolompár Orbán elnökségét, hibáit. Továbbra is következetesen ugyanazt vallják: új szellemre, új gondolatokra van szükség, új OCÖ-vezetőre, tiszta kézre. (Sem Farkas, sem Kolompár…) És ehhez a legszélesebb körű összefogásra.

 

Na, erre vagy Te képtelen. Megítélésem szerint azért, mert Te csak az egyszemélyi hatalomra törsz. Fenyegetsz… milyen alapon? Ígérgetsz… milyen alapon? Ezt abba kell végre hagyni! Ha Te nem ismered fel, remélhetőleg felismerik majd a romák, s lesz bennünk annyi tisztesség, hogy ne arra szavazzunk, aki csak hirdeti a tisztességet, de önmagára sokszor úgy tűnik, nem hajlandó vonatkoztatni azt!

 

Mert igenis itt az esély a változtatásra. A kompromisszummal összeállt MCF lista igenis nyerhet – s ez a lista csak nevében MCF-es. Valójában nem a múlt, nem Kolompár Orbán vezeti, hanem Aba-Horváth István, egy valóban nagy formátumú, újító szellemű, jobboldali elkötelezettségű szakember, tapasztalt roma vezető, akinél nem a pártoldaliság, hanem a szakmai munka számít! S bár e listát sikeresen „megpuccsolták”, megcsonkították (én most nem szeretnék itt találgatásokba bocsátkozni meg vádaskodni, de ugye kevéssé demokratikus és elfogadható, hogy nem választható az, aki pedig kinyilvánította ezen szándékát és jogosult is lenne rá), mégis nyerhet. Hiszen ha az 53 fős OCÖ 28-25 arányban állna össze, úgy az MCF listának 26 (két hely elveszik, mert az OVB megsemmisítette a jelöltállítást), a LD-nak viszont csak 25 helye lenne. S 51 fős az OCÖ. Nyíltan, őszintén mondom: a honi romáknak meggyőződésem szerint ez a valós érdeke! Végre bebizonyíthatnánk, hogy a demmokrácia erősebb a hatalom szavánál, s nem hajtunk fejet a mindenkori nagypolitika előtt, nem akarunk annak bábjai lenni, hanem valódi, önálló közösség vagyunk.

 

Minden képviselőtársamat arra tudom tehát csak jó szívvel buzdítani, hogy mondjanak Nemet az egyszemélyi diktatúrára, és ne járjanak tovább azon a végtelenre nyúlt úton, melyet a LD képvisel. Annak ugyanis kezdete, vége, alfája, omegája, origója és minden lépése csakis egy személy: Farkas Flórián. Akitől mindent várhatunk, csak változást, megújulást nem.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   kecskebéka  | 2011 Január 04 22:00:19 like(0) dislike(0)

Tisztelt Horváth úr!

Becsülöm ömt tudom , hogy a tisztesség vezérel téged , igaz nem ismerem önt, de a véleménye a szíve a helyén van.

Mindenki példát vehet öntöl, vagyis Balogh Miklós( boxi) téged ismerlek és átverted a Horváth urat sőt neki köszönheted a 23 helyedet az OCÖ- BEN.Mindenkit arra kérek segítsétek Aba Istvánt és a társait egy szebb jobb jővőért és ne hagyátok elveszni azokat az embereket akik oda juttatnak beneteket.

#2   bácsa  | 2010 December 30 12:01:02 like(0) dislike(0)

Tisztelt Horváth Tibor! Bár nem ismerjük egymást, elismeréssel adózom a bátorságáért, hiszen aki most a Lungo Drom ellen mer megnyilvánulni, azt megpróbálják (igen hatékony eszközökkel) ellehetleníteni, hazugnak nyilvánítani, egyáltalán, egész addigi életét, munkáját, eredményeit megkérdőjelezni! Ön ennek ellenére szót emelt, felhívja a figyelmet a visszásságokra, a hazugságokra, fenyegetőzésekre, a valószínűsíthető hatalommal visszaélésre. Csodálkozom, hogy ezt csak kevesen látjuk ilyen tisztán. Azt gondolom, hogy kellenek olyan őszinte emberek, mint Ön, akik meg merik mondani a véleményüket, ki merik mondani: a király meztelen! Reméljük egyre több cigány önkormányzati képviselő szeméről lehullik a szürke hályog, és talán még sebészhez sem kell fordulniuk, elég lesz a józan eszüket használniuk. Ha gondolkodnak, ha megbeszélik egymás között, mi az, amit a Lungo Drom eddig tett a magyarországi cigányságért, valószínűleg rövid beszélhgetésre kerül sor, és a "rég láttalak, hogy vagy" formulánál nem jutnak tovább! Tegyenek fel maguknak bizonyos kérdéseket az LD színeiben mandátumot nyert képviselők. Hol volt a Lungo Drom, mikor cigányokat gyilkoltak az országban? Hol volt, mikor megszüntették a közmunkaprogramot? Hol, mikor a cigányok számára nagyon fontos intézményeket lehetetlenítenek el, lásd a MACIKA, MNEKK, Gandhi Alapítvány esetét! Hol volt Farkas Flórián, mikor a cigány asszonyokat gyalázó Fideszes politikus megszólalt? Hol volt a Magyar Gárda, a Jobik ámokfutása idején? Elmondom: SEHOL!!!! Kérdezték tőlem képviselők, hogyan tudhatják meg, jó szervezet jelölését vállalták e el? Azt válaszoltam: nagyon egyszerű. Azt kell megnézni, hányszor voltak kint, telefonáltak a szervezet képviselői a kisebbségi önkormányzati választások előtt és utána. Ha a mérleg csökkenést mutat, rossz lóra tettek. Ha kb. egyenlő, abból még lehet bármi, ha pluszt hoz ki a mérleg, érdemes maradniuk. Az első komoly megmérettetést a szervezeteknek a feladatalapú támogatás elnyerésére irányuló pályázat jelenthette, hiszen a pályázati kiírást az állam mint egy szupertitkos tervet, úgy védte, sehonnan nem lehetett érdemi információt szerezni, ezért rengetegen kimaradtak, ha a jelölő szervezet nem volt elég figyelmes, és nem értesítette a CKÖ-ket. Ilyen apróságokra is figyeljenek majd a képviselők a szavazáskor, mert most az elfeledettek is nagyon kedvesek lesznek, tulajdonképpen nélkülözhetetlenek, rajtuk áll a választás (ami igaz is), és tegyék a kötelességüket, ellenkező esetben... Tisztelt képviselőtársaim! Én is azt javaslom, hogy az Aba-Horváth István által vezetett koalícióra szavazzatok, mert valódi változást, a cigányok életére döntő befolyást elérő OCÖ alakulhat, ahol el kell ásni a csatabárdot, és közösen kell majd dolgozni! Én ebben bízva kívánok mindenkinek boldog Új Évet, kitartást a munkánkhoz, és az MCF Koalíció győzelmét!

#1   Bini  | 2010 December 30 11:29:35 like(0) dislike(0)

Tibi! A két évtizedes zsigeri beidegződések irányítják Flórit. Hülye ember az aki ígérni se tud. Ám még ostobább az, aki felül a felelőtlen ígéreteknek. Flóri nem érzékeli a veszélyt! Hiszen nem látja a fától az erdőt. A 2/3-os hatalom és Balogh államtitkár úr mögötte van, a háború megnyeréséhez az eszközöket (pénz, paripa, fegyver) a rendelkezésére bocsátották.

Az OCÖ választás tétje nem csak az, hogy hívják az elnököt, hanem, hogy kinek van reális, nem lózungoktól mentes programja. Az LD-nek a már közismert tényeken túl nincs halvány segéd fogalma sem a megújulásra. Tisztelet a kivételnek erkölcsileg, emberileg vállalhatlanok.

Már korábban megosztottam azon értesülésemet, melyet a Fidesz vezetői hoztak Aba tudomására, hogy mivel Ő a Farkas Flóri ellen lábása ha veszít, akkor mivel kiállt az esőre megázhat. Tehát nem kap esernyőt, míg Flórinak fedett pálya dukál...

Én azt tanácsolom Abának, hogy infóim szerint vendéglátós szakképesítése van, melyet az "átkosban' szerzett, és nem OKJ által, ismeri a szakma csínját-bínját. Jó vendéglátósként vendégelje meg Flórit, ne feledkezzen meg a muzsikus romákról sem, és az Aba zenekar prímásaként húzza el Flóri nótáját, január 9.-e után pedig udvariasan segítse  a távozó Flórira a kabátot, melyet a ruhatárosok rászabtak.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt