2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Farkas Flóriánék megszólaltak: A gyermekeinket mi neveljük, nem Brüsszel!
2021. 08. 25. 00:00

Közleményt adott ki a fideszes Farkas Flórián vezette Lungo Drom cigány érdekvédelmi szövetség – még hozzá Brüsszellel kapcsolatban.

Brüsszel megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. Bele akar avatkozni a magyar családok életébe, mert nem fogadja el, hogy hazánk elutasítja a gyermekeinkre irányuló LMBTQ propagandát. A Lungo Drom elfogadhatatlannak tartja, hogy Brüsszel ismét megsérti Magyarország szuverenitását, folyamatosan támadja hazánkat, és ránk akarja erőltetni a bukott liberális ideológiáját – írták.

 

Arra is kitértek, „megbocsáthatatlan bűnnek tartjuk, hogy a cigány családok számára legfontosabb értéket, a család képét próbálják eltorzítani”.


Hozzátették: „példamutató, hogy a magyar gyermekeket külön védelem is megilleti, fontosnak tartjuk, hogy testi, szellemi és erkölcsi gondoskodáshoz való joguk biztosítva van”. – A gyermekek nevelése és felvilágosítása kizárólag a szülők joga és felelőssége, ezért a Lungo Drom támogatja a gyermekvédelmi törvényt, kiáll a gyermekek védelme mellett, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a cigányság nagy létszámban vegyen részt a törvényről szóló népszavazáson. Felszólítjuk a baloldalt, hogy álljanak ki a magyar gyermekek és családok védelme érdekében! A gyermekeinket mi neveljük, nem Brüsszel! – írták. 

 

Farkas Flóriánt júliusban választották meg ismét a Lungo Drom élére. A politikus neve korábban korrupciógyanús ügyben is felmerült a Híd a munkavilágába projekt kapcsán. Ezt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részben Farkas vezetése alatt bonyolította, és a projekt szabálytalanságai miatt az Emmi arra kötelezte az ORÖ-t, 1,6 milliárd forintot fizessen vissza. Az ügyben 2015 óta folyik nyomozás.