2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Romaügyi kormánybiztost nevezett ki Orbán Viktor
2021. 08. 05. 00:00

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetőjét, Sztojka Attilát a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztossá nevezte ki a kormányfő.

- derült ki a szerda esti Magyar Közlönyből.

 

Eszerint az ő feladata lesz többek között az, hogy koordinálja a magyarországi romákkal kapcsolatos társadalmi egyeztetést érintő kormányzati tevékenységet, kapcsolatot tartson az országos és a területi roma nemzetiségi önkormányzatokkal, javaslatot tegyen a romák esélyteremtésével kapcsolatos programokra és az azokhoz szükséges források bevonására, továbbá véleményezi a feladatával összefüggő kormány-előterjesztéseket, stratégiákat, programokat, egyéb kormányzati dokumentumokat. Továbbá részt kell vennie minden ezzel kapcsolatos egyeztetésen.   

 

Sztojka Attila

 

Tevékenységét a miniszterelnök irányítja, munkáját a Belügyminisztérium szervezetében működő ötfős titkárság segíti. 

 

Nem Sztojka Attila az egyedüli, aki hasonló feladatkör keretében a kormány munkáját segíti ebben a kérdésben. A gyöngyösi térség fideszes országgyűlési képviselője, Horváth László miniszterelnöki megbízottként a "gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzetek feltárása és azok megoldását szolgáló javaslatok kidolgozásért" felel.